Title of a News Article

Başbakan Davutoğlu’dan Urfa’ya Müjde

Başbakan Davutoğlu’dan Urfa’ya Müjde
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere seslenirken Şanlıurfalılara da müjde verdi. Başta Şanlıurfa olmak üzere Mardin, Diyarbakır ve Van’dan övgüyle bahseden Başbakan Davutoğlu; “Gaziantep üzerinden Şanlıurfa, Mardin ve Van'a, Diyarbakır'a ulaşan kuşak da dünyanın en kadim kültürlerinin yaşadığı bütün medeniyetlerin beşiği olan bir bölgedir.” Dedi.

Uzun süredir gündeme gelen şehir hastaneleriyle ilgili de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Devlet hastanelerinde 2 bin 835, şehir hastanelerinde 5 bin 375 olmak üzere toplam 8 bin 210 adet yeni yatak kapasitesi oluşturacağız. Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa'da birer adet, Gaziantep de iki adet bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi yapımını tamamlayacağız. Bizden önce tek bir ambulans alan illerdi burası, şimdi onlarca ambulans gerektiğinde helikopter ambulans bu illerimizin hizmetindedir." Diye söyledi.

 

NİSİBBİ KÖPRÜSÜ'NÜ YAKINDA AÇACAĞIZ"

Şanlıurfa ile Adıyaman arasında çalışmaları devam eden Nisibbi köprüsüyle ilgili de yakın tarihte hizmete açacaklarının altını çizen Başbakan Davutoğlu; “11 gençlik merkezi, 40 spor tesisinin tamamlayacağız. Mevcut tesislerin de modernize edilecek. Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü Nisibbi Köprüsü'nün yakında açacağız. Muhtelif standartlarda yaklaşık bin 700 kilometre yol yapacağız, bu yolların 857 kilometresi bölünmüş yol olacak. Bütün bu eylemlerle İnşallah GAP İkinci Eylem Planı sona erdiğinde bölgenin kaderi bir kez daha değişmiş olacak ve GAP ekonomik olarak da Türkiye standartlarını yakalayacak, siyasi ve kültürel olarak da ülkemizin bütünlenmesi ekonomi üzerinden sağlanmış olacak. Bu çerçevede bütün işçi dünyamız, yatırımcılarımızı bir kez daha bölgeye yatırıma davet ediyoruz. Bölgede terör eylemleri sona erdikçe, kamu düzeni sağlandıkça İnşallah yeni bir dönemin işaretleri de görülecektir." İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195