Title of a News Article

Başkan Aydın'dan hükümete teşekkür

Kamu Şirket Personelleri Derneği Genel Başkanı Hakan Aydın, bugün Urfastar gazetesine yapmış olduğu açıklamada, AK Parti hükümetine övgü dolu sözler yağdırdı.

Son aylarda Türkiye gündeminde yaşanan olaylarla ilgili ve yaklaşan seçimler öncesi, gündeme dair bazı konuları ele alan Başkan Aydın, ‘Türkiye’de eskiden 12-15 saatte gittiğimiz yolları şimdilerde 7-8 saatlerde gidiyoruz, ekonomi ve istikrar konusunda ülke dünya genelinde iyi bir noktaya geldi. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimleriyle ilgili de konuşan KAŞİP Başkanı Hakan Aydın, AK Parti’nin yarın açıklayacağı seçim beyannamesinde, kendilerinin de olmasını istedi. Seçim beyannamesind, taşeron işçilerinde ele alınarak madde haline getirilmesini söyleyen Başkan Aydın şunları söyledi;

“Ben öncelikle nazik davranışınızdan dolayı davetimize icap ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti kuruluşundan bu yana çeşitli çalışmalarla topluma hizmet etmekte. Biz öncelikle önceki dönem çeşitli faydalar gördük. Örneğin sendika haklarımız yoktu, yıllık izinlerimiz yasadaki gibi kullanılmıyordu, mesai farklarımız ödenmiyordu, maaşlarımız düşüktü, maaşlarımız vaktinde ödenmiyordu bunun gibi banka promosyonlarımız yoktu çeşitli sorunlarımız vardı bir torba yasayla ve paketle bunlara düzenlemeye ve iyileştirmeye gittiler. Şuan maaşlarımız düşük ama diğer sosyal haklarımızda belirli bir noktaya varmış bir durumdayız. Tabi bu varılan noktalarında bizim iyi kullanmamız lazım yani bugün sendikaya üye olup yan gelip yatmak yok sendika çatı altında bu defa bu mücadeleyi devam ettirmek lazım  kadro hedefine yönelik çünkü Türkiye taşeron işçisinin talebi kadrodur. AK Parti kadro veriyor mu hayır vermiyor ama yeni dönemde de çeşitli düzenlemeler yapacağına inanıyoruz çünkü daha önce yaptıklarının yapacaklarının teminatıdır. Tabi muhalefet partiler kadro vermek noktasında kesin tavırlarını ortaya koymuşlardır ama iktidar olmadıkları için bu ciddi bir umut arz etmiyor benim için kanaatimce veya ülkemin temsil ettiği insanların taşeron işçilerin mantıksal persefikten değerlendirdiği takdirde çok mantıklı gelmiyor evet kadro  talebi var fakat bunu verecek durum varmı o kısmı düşünmek lazım. Bu anlamda biz yeni seçim bildirgesinde yeni dönemde 26. Hükümet döneminde AK Partinin Türkiye taşeron işçisinin kadro hedefine giden şartları oluşturması yönünden beklenti içerisindeyiz ve bununla ilgili sayın Çalışma bakanımızla görüştük sayın Başbakanımıza arz edeceklerini ifade ettiler. Zaten hiçbir zaman iletişim sıkıntısı olmadı zaten AK Parti kadrolarından istediğimiz insana istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz ve muhalefet partilere de ulaşabiliyoruz ama çözüm noktası hükümet görülmektedir bizde hükümetin 26. Dönemde Türkiye taşeron işçisi için kadro hedefini ve kadro şartlarını ortaya koyacaklarını ve meydana getirmelerini bekliyoruz.

TOKİ SÖZLERİ, BİRBİR YERİNE GETİRİLDİ

Bunun dışında sayın Bakanımızla yaptığımız görüşme sonunda daha önce Kamu Şirket Personelleri derneği genel merkezi olarak 557 TOKİ konutu aldık bunu üyelerimize dağıttık taşeron işçilerimiz yıl sonuna kadar konutlarını alarak konutlarında oturmaya başlayacaklar. Genelde işçi işten çıkarılması olsun işçilere zulüm edilmesi olsun işçilerin haksız yere ellerindeki maaşlarının alması olsun işçilere senet imzalatması olsun işçilerin kredi banka kartlarının patronların cebinde olması açısından olsun çeşitli sorunlarımıza çözüm ürettiler her zaman işçinin arkasında durdular bundan ötürü teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de 1500 konut talebimiz oldu 1500 konut talebimizi de listemizi yapıp kendilerine götürmek suretiyle onayladılar destek verdiler bununla ilgili müracaatlarımız başlatıyoruz Kamu Şirket Personellerinin yeri İl Sağlık Müdürlüğü karşısında İpekyoldadır İpekyol köprüsünün üstündedir. Arkadaşlarımız taşeron işçilerimiz kurumumuza gelerek ihtiyaç sahipleri olan müracaat etmeye başlayabilirler bununda tekrar müjdesini verelim ama her şeyin yolu direnmekten geçer her şeyin yolu mücadele etmekten geçer. Bugün biz haklarımıza sahip çıkmaksak biz haklarımız legal zeminde demokratik yönlerle aramasak ülkemizin esnafımızın ve ulusal değerlerimizin üzerine taş la sopayla gidersek birinci kendimize zarar vermiş oluruz ikincisi de hedefe ulaşacağımız mümkün değildir o yöntemlerle. Barış, huzur, kardeşlik ve dostluk perspektifinde çerçeve içerisinde demokratik yollarla hedefe ulaşmış oluyoruz ve bu yolları kullanarak Türkiye taşeron işçisi olarak kadro hedefimize tekrar ilerleme noktasında harekete başlamış bulunmaktayız.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195