Title of a News Article

Başkan Çiftçi: Kapı kapı dolaşıyoruz

.

Başkan Çiftçi: Kapı kapı dolaşıyoruz
banner206

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Kapı kapı dolaşıyor ve düzenlemenin neler getireceğini halkımıza anlatıyoruz" dedi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için şehir merkezi ve ilçelerde çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, referandum maddelerini vatandaşlara anlatarak düzenlemenin neler getireceğini halkla aktarıyor.

25 Şubatta Başkent Ankara'da düzenlenen programla startı verilen çalışmaların Şanlıurfa ayağında koordineli bir şekilde planlamalar yaptıklarını belirten Başkan Çiftçi, "Özellikle yapılan düzenlemelerin ne anlama geldiğini vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Düzenleme niçin yapılıyor, ne getiriyor ve ülkenin geleceğine nasıl tesir edecek bu üç soru çerçevesinde çalışmalarımızı başlattık" dedi.

Aldıkları ilk görüşlerin 'Evet' yönünde olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "16 Nisana kadar tüm ilçelerimizde halkımızla buluşacağız. Milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, teşkilatlarımız ile birlikte sahaya ineceğiz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletimizin her zaman öngörüsü yüksek, söz hakkı ne zaman millete verildiyse; ülkenin selameti için halkımız en doğru kararı verecektir. Milletin sağduyusu bu yönde gelişiyor ve bizler de tabi ki Evet diyoruz. Evet için kapı kapı dolaşıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çalışmaların Bozova durağında Başkan Çiftçi'ye eşlik eden AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, "Referandumdan sonra asıl yapılmak istenen iki başlıklı sistemi ortadan kaldırmak. Halkımız bilsin ki biz parlamenter sistemden vazgeçmiyoruz. Düzenleme ile sadece iki başlıklı sistem ortadan kalkacak ve hükümetin yetkileri Cumhurbaşkanı'na devredilecek. Cumhurbaşkanın kuracağı kabine üzerinden sistem yürütülecektir. Referandum sonucu Evet çıkarsa Türkiye iktisadi olarak ciddi anlamda büyüyecek gelişip süper güç olacaktır. Bu da art niyetli insanları rahatsız ediyor. Ben özellikle belirtmek istiyorum vatandaşlarımız canı gönülden referandumda evet desinler. Şanlıurfa'mızın bu süreçte hükümetimize ciddi manada destek vereceğine, Evet diyeceğine inanıyorum. Vatandaşlarımıza güveniyorum. Başta Reis-i Cumhur'a olmak üzere bizlere güvensinler. Türkiye bu süreçten kazançlı çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195