Title of a News Article

Baydemir, AKP'yi topa tuttu

Baydemir, AKP'yi topa tuttu
banner206

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir seçim çalışmaları kapsamında Birecik İlçesi köylerindeydi. Baydemir’e HDP Birecik ilçe eş başkanları Adile Arıcı ve Yusuf Yeşiltepe de eşlik etti.

 HDP’liler ilk olarak Asman Köyü’nü ziyaret etti. Baydemir burada kendilerini karşılayan kalabalığa hitap etti. Baydemir, “Maalesef AKP hükümetinin 13 yıllık iktidarı döneminde Urfa’ya Birecik’e reva görmüş olduğu açlıktır, yoksulluktur” dedi.

AKP’nin Urfa’dan aldığı desteğin kıymetini bilmediğini söyleyen Baydemir, “AKP mazlumların ahını aldı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. 8 Haziran’da bu mazlumlar inşallah yeni bir güne uyanmış olacaklar” dedi.

AKP’nin Suriye politikası ile savaşa benzin döktüğünü dile getiren Baydemir, “Orada 100 binlerce insanın gözyaşı dökmesinde AKP hükümetinin rolü vardır. AKP hükümeti savaştan, ölümden, barbarlığın zulmünden kaçan insanlarımızı kendi kaderine bıraktı. Ve şu anda Urfa’da esnaf kepenk kapatıyor, siftah yapmadan günü kapatıyor. Emin olun artık bir kepenk kapanacaksa o da AKP dükkanının kepengidir. AKP hükümeti Urfa’da hem Türkmenin, hem Kürdün, hem de Arabın ekmeği ile oynadı. Adeta çiftçiye buğday ekme, pamuk ekme demeye getiriyor. Artık çiftçi kazanamıyor. Çiftçi ya tefeciye ya da banka tefecilerine borçlu hale gelmiş durumda” diye konuştu.

AKP’nin ekonomik politikalarından sadece çiftçinin değil bütün toplumun etkilendiğini söyleyen Baydemir, şunları söyledi;

“Nakliyeciler adeta kontak kapatma noktasına gelmiş bulunuyorlar. Nakliyeci çalışamadığında Evren Sanayi Sitesi çalışamıyor, Evren Sanayi Sitesi çalışmadığında diğer esnaf ürün satamıyor. Yani hepimizin hayatı zincirin halkası gibi birbirine bağlı. Bireysel kurtuluşumuz yoktur, ya hep birlikte kurtulacağız ya da bu haramzadelere teslim olacağız. Rabbim bizi haramzadelere muhtaç etmesin.”

Ne yaparlarsa yapsınlar asla provokasyona gelmeyeceğiz asla şiddete başvurmayacağız. Çünkü artık biliyoruz ki AKP kaostan besleniyor. AKP demokrasiden korkuyor AKP HDP’den korkuyor. Çünkü HDP her geçen gün büyüyor. AKP’nin iktidarı sarsılıyor.”

 

‘Yürüyüşümüz barış yürüyüşüdür’

Baydemir ve beraberindekiler daha sonra Ayran Köyü’ne geçerek partilerinin seçim bürosu açılışına katıldı. Ayran’da büyük bir coşku ile karşılanan HDP’lilerin köye girişi esnafında başlarına evlerden güller döküldü. Baydemir kitleye yaptığı konuşmada, “Yürüyüşümüz halkımızın haklarını alma yürüyüş, barışa uluşma yürüyüşü, annelerimizin gözyaşlarını durdurma yürüyüşüdür. Bir gün gelecek annelerimize barışın ve özgürlüğün müjdesini vereceğiz” dedi.

 “21 yüzyılı başta halkımızın özgürlük yüzyılı, kardeş halklarımızın da demokrasiye kavuşturacağımız bir yüzyıl olmasının tarihi fırsatları ile karşı karşıyayız” diyen Baydemir, “Her musibetin bir hayrı vardır. Kobani, Şengal, Kerkük’teki acı birliğin yolunu açtı. Tüm halkımızın duyguları ortaklaştı. Kobani ve Suruç tek bir aile oldu. Artık halkımız birbirinin diline, inancına, mezhebine saygı duyuyor, birbirini kucaklıyor” diye konuştu.

 

‘Mührünüzün sesi Ankara’dan duyulsun’

Hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştiren Osman Baydemir, “Hep birlikte insan eliyle yazılan yanlış ekonomik politikaların, yanlış sosyal politikaların ve yanlış siyasi politikaların hiçbir tanesi mazlum halklarımızın kaderi olamaz. 12 Eylül askeri rejiminin çizmiş olduğu anayasa halklarımızın kaderi değildir. Buradan Ayran’dan Ankara’ya 7 Haziran günü öyle bir mesaj gönderelim ki, sandık başına gittiğinizde mührünüzü öyle bir vurun ki Ankara duysun o sesi. 7 Haziran hesap sorma günüdür. 7 Haziran günü Ayran mührü öyle bir basmalı ki ampul patlamalı, ampul” diye konuştu. 

Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmeleri hatırlatan Baydemir, şunları söyledi;

“Davutoğlu Urfa’da diyor ki Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi olmuş. Bu dünyanın 17. büyük ekonomisi Allah aşkına Fırat’ın kıyısından, Birecik’ten geçmez mi? 17. büyük ekonominin yolu 13 yılda Urfa’ya niye hiç düşmedi? Urfa 12 milyon dönümlük tarıma elverişli arazisi ile 4 milyon dönümlük merasıyla, 1 milyon dönümü aşkın fıstık bahçeleri ile neden halen Türkiye’nin 48 tane ilinin amele pazarı haline dönüştürülmüş? Eğer 17. Büyük ekonomi iseniz Urfa da bu halde ise o zaman burada bir sömürü var. 13 yıldır rant ekonomisine dayalı bir ekonomi politika uyguladılar. Yandaşlarını yani Türkiye nüfusunun en fazla yüzde 1-2’sini, inanılmaz derecede bir zengin sınıf yarattılar. Orta sınıfı erittiler yoksul sınıfını büyüttükçe büyütüyorlar. Emin olun böyle gelmiş ama böyle gitmez.”

 

‘AKP demokrasiden korkuyor’

7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken Baydemir, “Bu seçim Türkiye’nin demokrasi rotasından haklar ve özgürlükler rotasından çıkmayacağının yegane garantisi yine HDP’nin parlamentoda olmasıdır. HDP yükseldikçe AKP korkuyor, bir telaşın içerisine giriyor. Çünkü AKP demokrasiden korkuyor, özgürlüklerden korkuyor. Çünkü onlar varlıklarına, onlar zenginliklerine zenginlik katmak istiyorlar. Bizim ise tek bir amacımız var, dilimizle kültürümüzle kimliğimizle var olmak. Aramızdaki en büyük fark budur. Onlar sırtlarını iktidarlarına dayamışlar, bizde ise hak var ve hak var.

Baydemir’in konuşmasını tamamlaması ardından, HDP’liler barış güvercinleri uçurdu.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195