Title of a News Article

Baydemir, bu fotoğraf hakkında konuştu...

.

Baydemir, bu fotoğraf hakkında konuştu...
banner206

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, basın yayınorganlarında kendisi hakkında çıkan eleştiirili haberlere cevap verdi.

Baydemir yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de yaşanan şiddet sarmalı olaylar nedeniyle derin acılar yaşandığını belirterek, "İktidar partisinin devreye soktuğu yeni siyasi ve askeri konsept, 90’ları aratmayacak bir boyuta ulaşmıştır. Kürt sorunu gibi ağır bir meseleyi güvenlikçi bir anlayışa havale etmek bu ülkeye yapılacak en büyük zulümdür. Hükümet kendi siyasi geleceği için bütün bir ülkeyi savaşa sürmektedir" dedi.

"Özellikle son günlerde partimize yapılan operasyonlar ve bazı medya gruplarının bu savaş borazanlığına soyunması Türkiye’nin demokratik gelişmesine büyük bir darbe vurmaktadır" diyen Baydemir, açıklamasında şunları kaydetti;

"Demokratik bir kamuoyu ve özgür düşüncenin olmazsa olmazı olan medyanın,21. yy.da Türkiye’de belli bir iktidarın çıkarını koruma ve savaş aracı gibi hareket etmesini üzülerek karşılıyorum.

Bugün günlük yayın yapan bazı medya gruplarının şahsıma yönelik yapılan ve tek merkezde üretilen haberlerkamuoyuna servis edilmiştir. Uzun bir dönem insan hakları hareketinden çalışıp on yıl boyunca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptım. Şimdi ise Urfa milletvekili sıfatıyla parlamento üyeliğim devam etmektedir. Tüm bu temsiliyet hayatım boyunca milyonları bulan sayısız fotoğraflar çekinmişimdir.  Haberde bahsi geçilen fotoğraf 9-10 Mart 2010 Ankara Dedeman Oteli’nde gerçekleşen Gençlik meclisleri tarafından organize edilen “E- Kapasite” toplantısında çekilmiştir. Bu toplantıya çeşitli illerden gelen gençlik meclisleri ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımda katılmıştır.

Böylesi üzücü dönemlerin yaşandığı bu zaman diliminde nefret söylemini ve ayrışmayı yayan bu medya kuruluşlarını şiddetle kınıyorum." 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195