Title of a News Article

Baydemir hakkında çok konuşulacak iddia!

Hangi yüzle oy isteyecek!

Baydemir hakkında çok konuşulacak iddia!
banner206

Baydemir, Diyarbakır’da yapmadıklarını şimdi Şanlıurfalıya vaat ediyor...

Son iki dönemdir Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve 30 Mart seçimlerinde de Barış ve Demokrasi Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Osman Baydemir, Diyarbakır’da yerine getirmediği vaadleriyle gündemde!

TRAFİKTEN DİCLE VADİSİ’NE VAADLERİ UNUTTU!

İki dönem boyunca Diyarbakır’ı yöneten isim olmasına rağmen, kayda değer bir atılım yapmayan Baydemir, raylı ulaşımdan Dicle Vadisi’ne, Katlı otoparktan Fiskaya Şelalesi’ne kadar pek çok alanda vaatlerde bulunmasına rağmen bu sözlerinin hiçbirini yerine getiremedi. Baydemir’in şimdi de Urfa halkına benzer vaadlerde bulunması dikkat çekici bulunuyor. İşte Baydemir’in vaadde bulunup da gerçekleştiremediği projelerinden bazıları:

DİYARBAKIR’DA ULAŞIM TAM BİR CENDERE

Seçimlerden önce tramvay ve katlı otopark inşası ile trafiği rahatlatma sözü veren Osman Baydemir, görevde olduğu 2004 yılından bu yana ne tramvay hattını açtı, ne de katlı otoparkı! Pek çok şehirde raylı ulaşım sistemi kurulmasına rağmen, Diyarbakır’ın halen raylı sisteme geçememesi eleştirilirken, özellikle Sur ilçesinde gündüz saatlerinde ciddi trafik sıkıntısı yaşanıyor.

DİCLE VADİSİ’Nİ BAYDEMİR YAPMAYINCA BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Baydemir’in önemli projelerinden biri olarak sunduğu Dicle Vadisi Projesi de fiyasko ile sonuçlandı. Dicle Vadisi Kültür Park ve Fiskaya Şelalesi projesinden sadece Fiskaya Şelalesi kısmı tamamlanırken, Fiskaya Şelalesi’nden de hali hazırda su akmıyor. Fiskaya Şelalesi ile kentin tarihi dokusunu bozmakla suçlanan Baydemir, Dicle Vadisi projesini tamamlayamayınca Ankara, harekete geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Dicle Vadisi ile alakalı proje hazırlanması talimatını verdi. Bakanlık projeyi hazırladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMADI

Baydemir’in en çok eleştiri aldığı konuların başında Diyarbakır’da halen Kentsel Dönüşüm’de ciddi bir merhale kaydedilmemesi geliyor. Türkiye’nin pek çok ilinde kentsel dönüşümde çok ciddi aşamalar kaydedilmesine rağmen, Diyarbakır’da kentsel dönüşümle alakalı bir gelişmenin yaşanmaması, BDP’nin özellikle Sur ve Bağlar gibi bölgelerden oy avcılığına çıkması olarak değerlendiriliyor.

SAHABE MEZARLARINI UNUTUP KİLİSELERİ İHYA ETTİ

Baydemir, başkanlığı süresince Diyarbakır’ın İslamî kimliğini hep es geçti. ‘Diyarbakır’ ismini kullanmayan ve sürekli olarak kentin ‘Amed’ ismini kullanan Baydemir, şehirdeki cemaati olmayan kiliseleri ihya etmesine rağmen, sahabe mezarlıkları bakımsızlıktan geçilmiyor. Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen iki Peygamber ve 500’den fazla sahabenin medfun olduğu Diyarbakır’da kentin İslamî kimliği unutturularak ‘kadın’ ve ‘Amed’ kavramları öne çıkarılıyor.

ŞİMDİ DE URFA İÇİN AYNI PROJELERİ SIRALADI

Osman Baydemir’in döneminde Türkiye’nin en kirli şehirlerinden biri olarak bilinen Diyarbakır’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir’in şimdilerde Urfa halkına hafif raylı sistem, katlı otopark, her mahalleye park gibi 37 maddelik vaadde bulunması dikkat çekici bulundu.

yeniakit.com.tr

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195