Title of a News Article

Baydemir, Halfeti'deydi

Baydemir, Halfeti'deydi
banner206
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve Dilek Öcalan Halfeti İlçesi’nde muhtarlar ile bir araya geldi.

Burada konuşan Baydemir, “Sizler her biriniz kendi köyünüzde kendi mahallenizde birer milletvekilisiniz. Halkın temsilcisisiniz. Seçimle iş başına geldiniz. Hiç kimsenin haddi değildir ki kaymakamlığa valiliğe çağırıp sizlere nankör desin. Aslında nankör olan, 13 yıldır Urfa halkının teveccühünü almalarına rağmen hizmet etmeyen AKP iktidarının ta kendisidir” dedi.

 

‘Biz de ayrım koymayacağız’

Baydemir, hükümetin toplumun her kesiminin “ekmeği ile oynadığı” belirterek şöyle konuştu;

“Şu konuda hükümetin hakkını teslim etmek lazım. Hükümet Urfa halkının ekmeği ile oynarken ayrımcılık yapmadı. Türkmenin de ekmeği ile oynadı, Alevinin de ekmeği ile oynadı, dindar Müslümanın da ekmeği ile oynadı, Arabın ekmeği ile de oynadı, Kürdün ekmeği ile de oynadı. Yani ekmeğimizle oynarken ayrım koymadı. Dindar Müslümanlar olarak, Aleviler olarak, Araplar olarak, Kürtler olarak biz de hükümete hesap sormakta bir ayırım koymayacağız.”

 

‘Barajları birlikte aşalım’

Toplantıda daha sonra konuşan HDP Urfa Milletvekili Adayı Dilek Öcalan, yerinden yönetimin ilk ayağını muhtarların oluşturduğunu belirterek, “Yani köylerimiz muhtarlarımızın denetiminde . Bu nedenle önümüzdeki 3 günlük süreyi eksiklerimizi tamamlamak için kullanırsak, barajları ortadan kaldırırız” dedi.  

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195