Title of a News Article

Baydemir: Kimsenin yanına kar kalmayacak!

Baydemir: Kimsenin yanına kar kalmayacak!
banner206

 HDP Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir toplu oy kullanımı, müşahitlerin görevlerini yapmalarını engellemek gibi seçimlere gölge düşürecek gelişmelere neden olanlarla hukuk zemininde gerekli mücadelenin yapılacağını söyledi ve ekledi “kimsenin yanına kar kalmayacak!”   

Halkların Demokratik Partisi  ( HDP) Urfa milletvekili adayı Osman Baydemirkazasız, belasız, şaibesiz bir seçim olması temennisinde bulundu. Eşi avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte Karaköprü ilçesindeki Şerif Özden Başarı Ortaokulu’nda oyunu kullandıktan soran bir değerlendirme yapan Baydemir,  “ 60 gündür biz siyasi partilerin adayları, siyasi partiler, bağımsız adaylar üzerimize düşen tüm sözü söyledik. Bütün çabamız halkın umutlarına umut katmaktı. Şimdi söz sırası halkta. Mühür halkın elinde. Halkın hür iradesi Urfa halkının iradesi ne olursa olsun kazasız kazasız belasız kimsenin burnunun kanamadığı bir seçim olsun. Ve miskali zerre kadar şaibenin olmadığı bir seçim olsun.” Dedi.

Oy kullanma işleinin başladığı sabah saalerinden itibaren özellikle kırsal bölgelerden seçim güvenliğini tehdit eden gelişmelere dair haberler aldıklarını ifade eden Baydemir şöyle konuştu: “Siverek’te, Akçakale’de Haliliye’nin köylerinde özellikle kırsalda, köylerde müşahitlerimizin dövüldüğü sandıklar var. Bölgeden ihlal haberleri alıyoruz. Blok oy kullanımı teşebbüsünde bulunan köyler ve muhtarlar var. Çok açık ve net söylüyorum, arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, yetkili organ ve kurullarımızla bütün bu süreçleri takip ediyoruz. Bütün bu süreçler kayıt altına alınıyor. Mutlak suretle kim olursa olsun hakkında gerekli suç duyuruları, gerekli takipler yapılacaktır. “

Herkesin hakın iradesine saygı duyması gerektiğini söyleyen  Baydemir şöyle devam etti : “Bir köyde seçmen hakkında karar vermek, toplu oy kullanmak oy kullanma teşebbüsünde bulunmak hiç kimsenin haddi değildir. Vali bey başta olmak üzere tüm yetkili kurumları ve seçim kurullarını göreve ve hukukun gereklerini yerine getirmeye davet ediyorum. Hukuk zemininde hiç kimsenin yaptığı ihlal yanına kar kalmayacaktır. Hukukun üstünlüğü ve adalet çerçevesinde hiç kimsenin yaptığı suç yanına kar kalmayacaktır. Demokrasi kazansın, barış kazansın, birlikte yaşama ideali kazansın. Bi kez daha söylüyorum bu seçim şaibesiz olsun. Hiç kimsenin hakkına hukukuna göz dikilmeyen bir seçim olsun.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195