Title of a News Article

Baydemir Kısas'tan destek istedi

Baydemir Kısas'tan destek istedi
banner206

 Halkların Demokratik Partisi Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir yeni Çorumların, Madımak ve Şengal’lerin bir kez daha yaşanmasına izin vermeyeceklerin bütün ötekileştirilmek istenenlerin hizmetkarı ve avukatı olacaklarını söyledi.

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını aralıksız biçimde sürdüren Osman Baydemir partisinin Kısas  seçim bürosunu ziyaret etti. Halkın Emek Partisi eski genel başkanı Feridun Yazar ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette bir değerlendirme yapan Baydemir HDP’nin yaşadığımız coğrafyanın bütün kadim inançlarının mensuplarını birleştiren bir çayı olduğunu ifade etti. Baydemir şöyle konuştu : “Şükürler olsun rabbime bugün görüyoruz ki Mezopotamya coğrafyasında Anadolu’da  Şeyh Said’in Saide Kurdi’nin, Pir Sultan Abdal’ın Hacı Bektaş-ı Velinin Seyit Rızanın torunları kol kola, omuz omuza , yürek yüreğe aydınlık bir geleceğin, kardeşlik hukukunun inşası için HDP’nin çatısı altında mücadele ediyorlar.”

2015 seçimlerinin ülke için barışı ve özgürlüğü getirmesini,  birlikte yaşam kültürünü kalıcılaştırması temennisinde bulunan Baydemir, iktidarın78 milyonluk ülke nüfusunu belirsiz bir geleceğe sevk ettiğini ifade ederek, bu ülkenin mazlumlarına düşen ödevin dümeni bu gidişata sebep olanlardan almak olduğunu söyledi.

Osman Baydemir şöyle devam etti : “Bu şehrin de Türkiye’nin de her şeyden önce bir muhalefete ihtiyacı var. Karanlığa karamsarlığa asla izin vermeyeceğiz. Bizler ötekilerin ötekileştirilenlerin yok edilmek istenenlerin başına ferman getirilenlerin inşallah hizmetkarı , avukatı oalcağız. Urfa’da bütün canların avukatı olacağız.”

Kısas’ın 7 bini aşkın nüfusuyla günün neredeyse 12 saati içme suyu sıkıntısı yaşadığına değinen Osman Baydemir  “Bizlere yoksulluğu ve yoksunluğu reva görüyorlar. 7 haziranda sandıkta bunun hesabını vermek durumundalar. Bizi karanlıkta bırakanların ampulünü söndüreceğiz bu kadar basit.  Bizi susuz bırakanları oysuz bırakacağız. Çünkü demokrasilerde sandık birer halk mahkemesidir” dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195