Title of a News Article

Baydemir’den şok edici açıklamalar!

 Baydemir’den şok edici açıklamalar!
banner206

HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, "PKK mahkemeleri'yle ilgili "Zaman zaman içerisinde yer aldım. 78 milyon bizi izliyor. Reytinginizi yükselttim" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, zaman zaman "PKK mahkemeleri" olarak adlandırılan oluşumların içinde yer aldığını belirterek bunların husumetli tarafların anlaşmazlıklarını gidermek amacıyla oluşturulduğunu ifade etti.

 

"ZAMAN ZAMAN YER ALDIM"

CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına milletvekili adayları katıldı. Programda "PKK mahkemeleri' ile ilgili tartışma yaşandı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, "Zaman zaman PKK mahkemeleri içerisinde yer aldım. 78 milyon bizi izliyor. Reytinginizi yükselttim" dedi.

 

"BÖLGENİN REALİTESİ"

Baydemir, "Malesef bölgenin reailtesidir, içim kan ağlayarak söylüyorum. Kan davası, tarla sınır davaları, kız kaçırma meseleleri ya da benzeri olaylarda araya girdiğimiz örfi hukukumuz var. Toplumun ileri gelenlerinin husumetli tarafların birinin ricası üzerine devreye girdiği süreçler var. Mesele bir örnek vereyim; Hakkari ilimizde malesef geçen sene büyük bir olay yaşandı. Bir kişi yaşamını yitirdi, birçok insan yaralandı. 300 bin kişi bu husumetten dolayı karşı karşıya geldi. Ben, BDP başkanımız, DTK başkanımız, müftü ile 6 kişilik bir heyet oluşturduk. 7 gün 7 gece çaba sarfettik. Sonuca vardık. Ve bundan dolayı KCK'nın adalet divanıdır diye yargıladılar bizi" diye konuştu.
Haberler.com





Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 09:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
denokrat
denokrat - 9 yıl Önce

adamcağız bizim kanaatönderlerinden oluşan cemaat denilen oluşumu kasetti.yazıktır iftira etmeyin.

denokrat
denokrat - 9 yıl Önce

adamcağız bizim kanaatönderlerinden oluşan cemaat denilen oluşumu kasetti.yazıktır iftira etmeyin.

garip urfalı
garip urfalı - 9 yıl Önce

bu haber tamamen iftiradır orda (ru sipi) diye anılan kanaat önderlerinin oluşturduğu ve günümüzdede devam eden örfi davalara bakar.eğer bu ülkede bir tapu davası 40 yıl sürerse olacağı bu olur.

63
63 - 9 yıl Önce

bir insana ancak bu kadar iftira atılır...insan biraz utanır bu haberi yazarken..

SIRADAKİ HABER

banner195