Title of a News Article

Bir aşiret daha HDP’ye katıldı

 Bir aşiret daha HDP’ye katıldı
banner206

Bölgenin  önde gelen aile ve aşiretleri  akın akın HDP saflarında yerlerini almaya devam ediyor.  Son olarak Urfa'nın önde gelen büyük aşiretlerinden birisi olan Süleymanlı Aşireti de yapılan törenle HDP'ye katıldı.

Seçime günler kala HDP'ye katılımlar büyüyerek devam ediyor. Özellikle bölgenin  önde gelen aile ve aşiretleri  akın akın HDP saflarında yerlerini almaya devam ederken, Urfa'nın  da önde gelen aşiretlerden biri olan Süleymanlı Aşireti de bugün  yapılan törenle HDP'ye katıldı.  Hilvan'a bağlı Hoşin, Saluca, Kepirshisar, Gürgül, Karat ve Yildız köylerinde bulunan Benzer, Bayık, Baysal, Bayrak, Baytak ve Becel ailelerine mensup aile bireyleri HDP'ye geçtiklerini açıkladılar. HDP Urfa il binasında yapılan törende aile bireylerinin yanı sıra HDP Urfa İl Eş Başkanları Sevda Çelik Özbingöl ile Rıdvan Yavuz, Kürt siyasetçi Feridun Yazar da yer aldı.

 

'Tüm insanlara değer veren ve haklarını savunan tek parti HDP'dir'

Yapılan törende konuşan  HDP Urfa İl Eş Başkanları Sevda Çelik Özbingöl genel seçime az bir süre kaldığını vurgulayarak, yapılan bu katılımın kendilerine güç katacağını söyledi. Günden güne HDP'ye katılımların arttığını ifade eden Özbingöl, HDP'nin barajları alt üst edeceğini dile getirdi. Ardından söz alan Süleymanlı Aşireti adına konuşan Dr. Mehmet Akif Benzer ise ; şu ana kadar hiç bir partiden Türkiye ve Kürdistan'ın geleceği ve Kürt sorunun çözümüne dair tek bir ışık görmedikleri için HDP çatısı altında mücadele etme kararı aldıklarını belirtti.  Benzer "Bu vesileyle aşiretimiz ile HDP'nin onurlu yürüyüşünde bulunmaktan çok mutluyuz. Türkiye'de mevcut iktidar eliyle hukuk anlayışı yerle bir olmuş durumda. İnsan haklarını savunan tek parti olan HDP,  bu anlayışa dur diyebilecek tek seçenektir. Böylece bu rozeti sonuna kadar onurla  taşıyacağım" dedi.

Tören, yapılan konuşmaların ardından HDP'ye katılan aile mensuplarına HDP rozetlerinin takılmasıyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 17:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 9 yıl Önce

Yaw bu silemanlar yıllarca apocularla silahlı çatışmalar yapti biliyorum, çarkmı ettiler ne???

SIRADAKİ HABER

banner195