Title of a News Article

Bir Aşiret geçiş kararı aldı...

.

Bir Aşiret geçiş kararı aldı...
banner206
 Deharan aşiretinden AK Partiye destek;

“Hepimiz biriz, beraberiz”

 

Şanlıurfalıların ‘Seydi Amca’sı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Şanlıurfa’nın yeni ilçelerinden Eyyubiye’de Şeyhanlıların bir kolu olan Deharan Aşiretin ileri gelenlerinden Ömer Gümüşkan, Necmi Gümüşkan, Sinan Yavuz, Fehmi Gümüşlü arasındaki kırgınlığı gidererek tekrar AK Partiye destek olmalarını sağladı ve söz aldı.

 

Akrabalar arasında kırgınlık olmasının başkalarının işine yaradığını hatırlatan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, “Bugün ziyaret ettiklerim benim akrabalarımdır. Bizim Şeyhanlıların aşiretinin en büyük kabilesi ve Deharan aşiretinin en büyük kabilesi ve yeğenim Fendo’nun evindeyim. Necmi Gümüş benim yeğenim. Ömer Gümüş, Sinan Yavuz, Mustafa Gümüş hafifte olsa bir kırgınlıkları vardı. Ben geldim bugün amcam oğlunun gönlünü aldım, o kırgınlığı giderdik. Bel bele veririz inşallah söylentiler vardı. Söylentiler Dehara aşireti Şeyhanlı işte. HDP’ye giden var, Bucak’ı destekleyen var diyenler olmuştu. Sadece dedikodudan ibaretti. Akraba olarak, Şeyhanlı olarak hepimiz biriz beraberiz” dedi. 

 

Aşiretin ileri gelenlerinden Ömer Gümüşkan ve Necmi Gümüşkan, “Seyit abi neredeyse hepimiz oradayız. Deharan aşireti olarak hepimiz oradayız” derken, Sinan Yavuz ise, “Biz Deharan aşireti olarak, zaten ben Belediye Meclis Üyesiyim. Her zamanda Milli Görüşten beri bu Parti ile devam ediyorum. Biz hepimiz Seyit abi ile beraberiz. Gücümüz bir, toplantımız bir, kuvvetimiz bir, Allah’ın kuvvetidir, kuvvetimizde birdir. Sürekli onun arkasında devam edeceğimize de söz veriyoruz. Dehara topyekûn, hepimiz Seyit Amcanın arkasındayız” diye konuştu. 

 

Sinan Yavuz da, “Her Zaman Seyit amcanın yanında ve onu destekliyoruz. Birlikte ve beraberiz inşallah” diyerek her zaman Seydi Amca ile beraber hareket edeceklerini belirtti.

 

Mustafa Gümüşkan ve Fehmi Gümüşlü de, “Milletvekilimiz Seyit Amcamız bizi ziyaret etmiştir. Ziyaretinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman desteğimizi onun adına esirgemiyoruz. Elimizden ne geldiyse ona yardımcı olmaya çalışacağız” diyerek aralarındaki kırgınlığı unuttuklarını ve yine Seydi Amca ile birlikte AK Partiye destek olmaya devam edeceklerini söylediler.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 08:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfali
urfali - 9 yıl Önce

Namusu serefi olan kürt hdp ye verir namus varsa eger

SIRADAKİ HABER

banner195