Title of a News Article

Bu pazar seçim olsa kime oy verir siniz'in sonuçları

Bu pazar seçim olsa kime oy verir siniz'in sonuçları
banner206

Asal Araştırma'nın yaptığı ankette çok çarpıcı sonuçlar yer aldı. Ekim ayında 2312 kişiyle yapılan araştırmada katılımcılara, "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kimse oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Açık uçlu olan bu soruda Erdoğan, tüm rakiplerini geride bıraktı. Ayrıca seçimin ikinci tura kaldığı senaryoda Erdoğan, olası rakipleriyle karşı karşıya geldi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş dahil tüm isimlerle karşılaşan Erdoğan'ın aldığı oylar bir hayli dikkat çekti.

Mynet'ten edinilen bilgiye göre, siyasi partilerin seçim maratonuna girdiği şu günlerde anketler de gelmeye devam ediyor. Birçok farklı şirket tarafından yapılan çalışmalar dikkat çeken sonuçları ortaya koyarken Asal Araştırma'nın yaptığı son ankette de çarpıcı oy oranları yer aldı.

Türkiye genelinde 26 ilde, 5-14 Ekim tarihleri arasında 2 bin 312 kişiyle yapılan çalışmada katılımcılara birçok farklı soru yöneltildi. Tüm isimlerin yer aldığı açık uçlu soruda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı dikkat çekti. Daha sonra ise seçimin ikinci tura kalması halinde Erdoğan, tüm rakipleriyle bire bir yarıştı.

SON ANKETTE ÇARPICI SONUÇLAR! ERDOĞAN'IN OYLARI DİKKAT ÇEKTİ

ERDOĞAN TÜM İSİMLERİ GERİDE BIRAKTI

ERDOĞAN TÜM İSİMLERİ GERİDE BIRAKTI

Ankette ilk olarak "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Açık uçlu olan bu soruda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32.3 oy oranıyla ilk sırada yer aldı. İkinci sıradaki Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 15.2, üçüncü sıradaki Mansur Yavaş yüzde 14.6 oy aldı. Önceki anketlerde yüksek oy oranına sahip olan Ekrem İmamoğlu ise sürpriz bir şekilde yüzde 4.8'de kaldı.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU

Seçimin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşı karşıya olduğu senaryoda, kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan'ın yüzde 52.4, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 47.6 oy aldığı görüldü.

ERDOĞAN-İMAMOĞLU

ERDOĞAN-İMAMOĞLU

Seçimin ikinci tura kalması durumunda bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya olduğu senaryoda, kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan'ın yüzde 56.7 İmamoğlu'nun ise yüzde 43.3 oy aldığı görüldü.

ERDOĞAN-YAVAŞ

ERDOĞAN-YAVAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mansur Yavaş'ın karşı karşıya kalması durumunda, Erdoğan'ın yüzde 53.1, Yavaş'ın ise yüzde 46.9 oy oranına sahip olduğu görüldü.

ERDOĞAN-AKŞENER

ERDOĞAN-AKŞENER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası tüm rakipleriyle ikinci turda karşı karşıya geldiği senaryolarda ortaya çıkan diğer sonuçlar şöyle: Kararsızlar dağıtıldığında; Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 59.2, Meral Akşener yüzde 40.8

ERDOĞAN-DEMİRTAŞ

ERDOĞAN-DEMİRTAŞ

Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 61.9, Selahattin Demirtaş yüzde 38.1

ERDOĞAN-GÜL

ERDOĞAN-GÜL

Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 66.3, Abdullah Gül yüzde 33.7

ERDOĞAN-BABACAN

ERDOĞAN-BABACAN

Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 63.7, Ali Babacan yüzde 36.3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195