Title of a News Article

Bu vatanın evladına ‘it’ diyemezsin (Video)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li vekillerin tepkilere yol açan açıklamalarıyla ilgili, “Bunların sonun geldiğinin alametleri. Bu vatanın evladına sen ‘it’ diyemezsin. Bu millet sana gereğini yapar” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal 24, 360 ve Alem Fm ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’li vekillerin son dönemde tepkilere yol açan açıklamaları ile yine CHP’li Tuncay Özkan’ın miting sırasında polise ve bir vatandaşa yönelik tepkisi hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların sonun geldiğinin alametleri. Bu vatanın evladına sen ‘it’ diyemezsin. Muhtemelen trafik polisi, orada bir düzen kuruyor. Bunların sonu gelmiştir. Bu millet sana gereğini yapar. Bunlar bu halkın dilini yakalayamadılar. Bunlar menşei itibari ile maalesef buraya gelişi farklı ve o da şimdi mesela denize dökeceğiz derken kim adına bunu söylüyorsun? Genel başkanın adına mı söylüyorsun sana böyle bir yetki mi verdi ne adına söylüyorsun? Ben ne dedim biz denize dökmeyeceğiz bunlar için özel bir demokrasi müzesi yapacağız. Bunları güzel objeler olarak orada değerlendireceğiz dedim. Yarın İzmir’deyiz buyur gel. Orada yapalım, oradayız. Siyasette affedilmeyecek sözlerdir. Eline sahip olacaksın, diline sahip olacaksın, beline sahip olacaksın. Bu nedir ahlak sahibi. Bu ağızla kalkacaksın sen orada it diyeceksin. O adam köşe yazarlığı yapmış, cezaevine girmiş, kitap yazmış” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, Trabzon'un Maçka ilçesindeki programı sırasında söylediği sözler üzerine idari inceleme başlatıldığı bildirildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Özkan'ın ilçede dün gerçekleştirilen programdaki konuşmasına ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Maçka ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi seçim otobüsü üzerinde konuşma yapmakta olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın sinirli bir şekilde, kamu düzeni ve güvenliği ve aynı zamanda parti heyetinin de güvenliğini sağlamakla görevli olan sivil giyimli güvenlik görevlilerine yönelik sarf ettiği, sosyal medyada ve kamuoyu gündeminde yer alan sözler ile oluşan hadise hususunda idari inceleme başlatılmış olup, safahata göre adli işlem yapılması hususunda gerekli girişimde bulunulacaktır."

"GİT BURADAN İT" DEMİŞTİ

Trabzon Maçka'da referandum çalışması yapan Özkan ise park yapılması yasak olan caddede durmak isteyince polisle tartıştı. Özkan polis memuruna, "Çekil oradan terbiyesizedepsiz seni. Defol oradan, it" diyerek hakaret etmişti.


Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195