Title of a News Article

Bursa'da Urfayı konuştu...

Çalışma Bakanı Çelik, Başbakan Davutoğlu’nun ‘dışarıdan bakanlık’ açıklamasını Bursa Hakimiyet’e değerlendirdi: Kanunen engel bir durum yok, ama ihtimal vermiyorum. Yeni bir kabine olacaktı

Bursa'da Urfayı konuştu...
banner206
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Hakimiyet Gazetesi Haber Müdürü Nejat Kırbulut’un sorularını yanıtladı. Seçim bölgesi Bursa’dan Ankara’ya giderek kabinede görev alan Bakan Çelik, başarısını yeni seçim bölgesi Şanlıurfa’da da sürdürerek ‘üç dönem’ini tamamladı. 7 Haziran seçimlerine bu kural nedeniyle aday olamayan Bakan Faruk Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, tecrübeli isimler için ‘dışarıdan bakanlık’ mesajını değerlendirdi. Siyasette daha önce dışarıdan kabineye giren isimler olduğunu belirten Çelik, yeni dönemde böyle bir ihtimale yer vermedi. Bakan Çelik şunları söyledi: “Tabii ki Başbakanımızın bu açıklaması önemli. Uygulamaya engel bir durum yok. Şahsi kanaatim böyle bir ihtimalin gerçekleşmeyeceği yönünde. Yeni bir kabine olacaktır” 

YÜZLERCE PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

İhtiyaç duyulursa deneyimli isimlerin Bakanlar Kurulu’na destek olabileceğini ifade eden Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa ve Bursa’da yüzlerce projeye imza atma imkanı elde ettiklerini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’ya giderek söz verdiği 400 projenin hesabını verdiklerini ifade eden Çelik, “Sözümüzün arkasında durduk. Urfa’ya gidip hesap verip döndük. Bursa’da da önemli çalışmalara imza attık. Projeler hizmetler ürettik. Kabine yerine Bursa’da olacağız” dedi. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

24. dönem milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa’dan aday gösterilen Bakan Faruk Çelik, ‘Güneydoğu’da aşiretlerle siyaset yaptınız, yeni hükümetin çözüm süreci kapsamında bakanlık teklifi gelirse cevabınız ne olur sorusuna şu yanıtı verdi: Seçim bölgem nedeniyle çözüm süreci için önemli tecrübeler edindim. Yerinde inceleme ve deneyimleme imkanımız oldu. Çok sayıda kan davalı aşiretleri devreye girerek barıştırdık. Bölgenin havasını soluduk ve gerçekten de çok önemli deneyimler edindik. Bu süreçte bilgiye ihtiyaç olursa bunu partime, yeni hükümete, kabineye tecrübelerimizi aktarırız.

Kynk. Nejat Kirbulut -Bursa hakimiyet 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195