Title of a News Article

Çakmaklı: Sıkmadık el bırakmayacağız

 Çakmaklı: Sıkmadık el bırakmayacağız
banner206

Ak Parti Karaköprü Kadın Kolları Teşkilatı tarafından “Kadın seçmenin seçimlerdeki anlamlı duruşu” adlı bir program düzenlendi. Programda konuşan AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı, “Partimizin vermiş olduğu medeniyet mücadelesini mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev anlatmaya devam ediyoruz. Çalmadık kapı, değmedik gönül, sıkmadık el bırakmayacağız” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan programda konuşma yapan Ak Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı,"Bir kültürün aktarımında kadın yoksa o kültür yaşayamaz. "Başbakanımız Sayın Davutoğlu'nun ifade ettiği gibi bir kültürün aktarımında kadın yoksa o kültürün yaşayamayacağını, erkeklerin fiziken koruyucu olduğunu ama kültürel koruyucunun kadın olduğunu ben de bir defa daha belirtmek isterim.Kadın; akla ve gündelik hayatın gerçeklerine hitap etmeyen beyanlara başvuran partilere ve siyasi söylemlere onay vermemiştir. Bu coğrafyada kadınlar, sanılandan çok daha akılcı ve gerçekçi siyasi değerlerdir. Onlar, izledikleri dizilerde, sevdikleri sanat eserlerindeki “romantik” ve “hayalci” tercihlerinin aksine siyasi tercihlerinde aşırı gerçekçidirler; evin, ailenin tüm endişe ve sıkıntılarını önlerine koyar ve verdiği oyla, bunların ne kadarını ortadan kaldırabileceğini düşünerek siyasi tercihte bulunurlar” dedi.

Bu nedenle kadın seçmenin sanılanın aksine işinin zor ve omuzlarındaki sorumluluğun oldukça ağır olduğunu vurgulayan Çakmaklı, “Kadın, çocuklarını adam etmek, yuvasının huzur ve saadetini temin etmek için her ne gerekliyse, hepsini hesap ederek oyunu verir. Tüm siyasi söylemleri, kendisine, ailesine yakın gelecekte nasıl bir ülke vaat edildiğine göre değerlendirir. Siyasi temsilcilerin sözlerinde durma kapasitelerine, samimiyetlerine bakar, hiç siyasetle ilgili değilmiş gibi görünür ama aslında onları sessizce test eder. Kime, neden oy vereceğini sorsanız belki susar, ama sözü olmadığından değil, kafasındaki düşüncelerin derin oluşundandır” diye ifade etti.

Çakmaklı, “Kadınlar olmadan toplumun huzuru, kalkınması, ülkeye barış ve çözüm gelmesinin mümkün olmadığını Başbakanımızın belirttiği gibi bende vurgulamak isterim” diyerek, konuşmasında şunları kaydetti;

“2002 yılından bu yana toplumun yarısını oluşturan kadınların, kültürel, sosyal, siyasi, varlığını ve etkinliğini arttırmak için gerek mevzuat, gerekse uygulamaya yönelik partimiz iktidarında pek çok adımlar atılmıştır. Çünkü ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR!

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz (R. T. ERDOĞAN 2008).

Şems-i Tebriz'i de söylediği gibi “Kadın; bilmeyene ‘nefs’, bilene ‘nefes’tir” sözlerini hatırlatarak toplumun nefesi olan biz kadınları her zaman gereken saygı, değer ve önem verilmesi gerektiğini de bir kez daha burada sizlerle paylaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse ülkesi kadar umut içindedir.

Biz kadınların mücadelesini bir hak mücadelesi olarak görüyoruz. Hak bildiğimiz yolda dosdoğru yürürsek tuzakları da bozarız oyunları da. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir. Biz kadınlarımızın, cesaretini, kararlılığını, merhametini, bereketini her yerde göstermemiz gerekmektedir. Yolumuz, demokrasimizi güçlendirme yolu. Demokrasimizi güçlendirmenin en etkin yöntemlerinden biri de, kadınlarımızı sandığa, siyasete çağırmak. HAYDİ KADINLAR SİYASETE!

2023’e, 2053’e ve hatta 2071’e uzanan bu uzun yolda, 4 milyon üyesiyle dünyanın en büyük siyasi kadın örgütlerinden olan Ak Parti Kadın Kollarına büyük görevler düşüyor. Partimizin vermiş olduğu medeniyet mücadelesini mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev anlatmaya devam ediyoruz. Çalmadık kapı, değmedik gönül, sıkmadık el bırakmayacağız.

Bugün yeni bir yürüyüşün arifesindeyiz. Tek bir oy’un dahi çok büyük önem taşıdığı 7 Haziran genel seçimleri sürecinde ilçemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, ziyaretler, Kadınlarımız ile yeniden kucaklaşmamıza, yaptığımız hizmetleri anlatmamıza vesile olmaktadır. Ak Parti teşkilatlarından Kadın Kolları  olarak mevcut kurumsal kimliğimize uyarak ve bu kimlikte belirlenmiş öğelerin dışına çıkmadan yürümekteyiz. Teşkilatımız bizlere inanıyor ve bende tüm yönetim ve çalışma arkadaşlarıma  inanıyorum, güveniyorum. Daha güçlü ve büyük Yeni Türkiye için, Allah’ın izniyle 7 Haziran seçimleri sonrası yeni bir Anayasa yapmış ve başkanlık sistemine geçmiş olacağız. Yeni Türkiye yolunda Allah yar ve yardımcımız olsun. HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE!”

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195