Title of a News Article

Çelik, Muhtar ve STK temsilcileriyle buluştu

.

Çelik, Muhtar ve STK temsilcileriyle buluştu
banner206

Seçim çalışmaları kapsamında Birecik'e giden Faruk Çelik, burada muhtar ve kanaat önderleriyle buluştu. Bakan Çelik; Birecik ve Şanlıurfa markalı ürünler için Gıda OSB'yi kuracaklarını söyledi.

AK Parti il ve Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve parti yöneticilerinin de eşlik ettiği toplantıda Birecik'in sorunları konuşuldu.

Bireciklilerle buluşmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik; “Sorunlar var mı var. Lokal olarak Birecik'imizin ve muhtarlarımızın sorunlarını alacağız. Ama esas daha büyük bir sorun var. Terör sorunu. Bu memlekette Kürt sorunu 200 yıllık bir meseledir. Son 30 yıldır neler kaybettik herkes bilir. Bu memlekette yalnız Kürt yok, Türk var, Türkmen var, Zaza var, Arap var. Cumhurbaşkanımız Başbakan olur olmaz dedi ki; bu sorunu çözeceğim. Çanakkale’de bu memleketi birlikte oluşturmuş bu milleti bu milletin ihtilafı ve kan dökülmesi kabul edilemez. Bu mesel mutlaka çözülmeli dedi. 2005 yılından beri birçok adım attık” diyerek yapılan demokratik reformlara değindi ve tarih boyunca çözüm olması için gövdesini taşın altına koyan tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

 

Şanlıurfa markalı ürünler üretilecek

Şanlıurfa'nın adeta bir ambar olduğu belirten Çelik; "Sanayi merkezlerini kurduk ama aynı zamanda üretim merkezi, fıstığın yüzde 40'ı burada üretiliyor. Ama fıstığın adresi Gaziantep böyle olmaz dedik. Fıstık burada üretiliyorsa Şanlıurfa fıstığı olarak satılmalıdır. Bunun için 2016 yılı içerisinde Gıda OSB'yi kuruyoruz. Onbinlerce metrekare fabrikalar Şanlıurfa, Birecik markalı fıstık üretecekler" diyerek bereketli topraklara hizmet etmenin ibadet olduğu şeklinde konuştu.

Bakan Faruk Çelik'in Birecik ziyaretine Milletvekili adayları Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı eşlik etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195