Title of a News Article

Çelik ve Akman'a kötü haber!

.

Çelik ve Akman'a kötü haber!
banner206
 AK Parti, üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Böylece erken seçim olsa dahi Urfa eski milletvekilleri Faruk Çelik ile Yahya Akman yeniden aday gösterilemeyecek.

AK Parti'de öncelikli olarak koalisyon hesapları yapılırken, erken seçim ihtimali de göz ardı edilmiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın ekibiyle olası erken seçime yönelik stratejileri belirliyor.

 

YİNE ADAY OLAMAYACAKLAR

Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre erken seçim olursa, 25. Dönem parlamentosuna giremeyen 3 dönemlik milletvekilleriyle ilgili izlenecek yol da masaya yatırılıyor. AK Parti, bu kapsamda üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Koalisyon kurulamaz ve Türkiye erken seçime giderse, 25. Dönem parlamentosunu pas geçmeyi planlıyor. Yani, 7 Haziran'da üç dönem kuralına takılan vekiller yine aday olamayacak.

7 Haziran sonrasında üçüncü döneme geçen isimler ise olası erken seçimde yeniden aday olabilecek.

Bu konunun AK Parti'nin eylülde yapılması planlanan kongresinde de gündeme gelmesi bekleniyor. Parti tüzüğünde, tekrar seçime gidilmesi halinde üç dönem kuralının uygulanmaması yönünde değişiklik yapılabileceği belirtiliyor. 258 kişilik AK Parti grubunun 145'ini ilk kez parlamentoya giren isimler oluşturuyor.

 

OLASI ERKEN SEÇİMDE KÜÇÜK ÇAPLI REVİZYON

Olası erken seçimde, AK Parti listelerinde küçük çaplı bir revizyon bekleniyor. Listede yapılacak değişiklikte teşkilatın görüşünün de önemli olacağı ifade ediliyor. (Kaynak: Habertürk)

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 12:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 9 yıl Önce

yahya akman sahi nereli... urfa 3 dönem kendisine milletvekilliği verdi, o ne verdi. fehim adak'ın kazzığı

SIRADAKİ HABER

banner195