Title of a News Article

Çelik, yeniden kabineye girecek mi?

.

Çelik, yeniden kabineye girecek mi?
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni kabine bugünlerde açıklanacak. AK Parti’den yeniden Şanlıurfa Milletvekili seçilen Eski Bakan Faruk Çelik’in, yenide kabinede yer almasına kesin gözle bakılıyor.

2011 Yılında Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen ve daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak gösterilen Eski Bakan Faruk Çelik, partisinin ‘üç dönem’ kuralından dolayı 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmemişti. Ancak daha sonra ‘üç dönem’ kuralının esnetilmesi ile birlikte 1 Kasım seçimleri için Bursa’dan milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda yine aday gösterildiği Şanlıurfa’dan TBMM’ye gitmeye hak kazandı.

 

AK Parti’nin başarısında büyük emeği var

1 Kasım seçimlerinde yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yolunu tutan Faruk Çelik’in, AK Parti’nin Şanlıurfa’da elde ettiği başarıda büyük emeği bulunuyor. Çelik’in ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlardan destek istemesi sonucunda 7 Haziran’da 7 vekil çıkaran AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde 9 milletvekili çıkarmayı başarmıştı.

 

Yeniden ‘Bakan’ olacak mı?

Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabinenin bugünlerde açıklanması bekleniyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in muhtemelen yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak gösterilmesi bekleniyor. Ayrıca Çelik’in Başbakan Yardımcısı olabileceği de ihtimaller arasında bulunuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195