Title of a News Article

Cevheri, Hızlı Tren için tarih verdi!

Cevheri, Hızlı Tren için tarih verdi!
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Gaziantep-Şanlıurfa Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin (YHT) 2021  yılında ihale edileceğinin müjdesini verdi.

Geçen hafta Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesinin yapılması ve bu ihalede Şanlıurfa’nın yer almamasının ardından Şanlıurfa’ya hızlı tren gelmeyeceği yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Daha sonra Gaziantep-Şanlıurfa arasında yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Projesi için çalışmaların devam ettiği bildirilmişti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de, konuyla alakalı Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Ali ihsan Uygun’u makamında ziyaret ederek, Gaziantep-Şanlıurfa YHT projesini görüştü.

Bu ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Cevheri, 12.03.2018 tarihinde yapılan proje ihalesinde çalışmaların %80’ler seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, “2020 yılı sonunda bitirilecek olan proje çalışmalarının akabinde 2021 yılında inşaat ihalesi çalışmalarına başlanacaktır” dedi. (URFASTAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195