Title of a News Article

Ceylanpınar'da HDP'ye büyük şok!

.

Ceylanpınar'da HDP'ye büyük şok!
banner206

 Genel Seçimlere sayılı günler kala HDP’den AK Parti’ye katılım oldu. HDP’nin meclis üyelerinden Hüseyin Ekim, Ak Parti’ye geçti. Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda Hüseyin Ekim’e rozetini Belediye Başkanı Menderes Atilla taktı.

Ceylanpınar Belediye Başkanlık binasında basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Bugün basın açıklamamızın konusunun sebebi, çok kıymetli HDP’nin Belediye meclis üyesi Hüseyin Ekim’in Partimize ilhakı konusunda burada bulunmuş bulunuyoruz. 30 mart yerel seçiminde HDP’den meclis üyesi olarak seçilen, Hüseyin Ekim kardeşimiz bugün bizleri şereflendirdi. Ak Parti’ye birazdan ilhakı yapacağız. Bizleri onurlandırdı gücümüze güç kattı. Kendisini ilhakı konusunda kimlerin emeği geçmişse hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hüseyin kardeşimle en son yaptığımız görüşmede, ülkenin önünde büyük bir kaosun olduğunu HDP’nin yanlış yaptığını ülkenin bir Suriye bir Irak bir Cezayir olmaması adına sağ duyulu davranarak Ak Partiye geçiş yapacağını söyledi. Bu seçimde gerçektende bu seçim ülkemizi ilgilendiren bir seçim. 1 kasım seçiminde Türkiye bıçağı sırtında olan bir ülke, dikkat edersek yanı başımızdaki Suriye’de Iran, Rusya, Çin, ve dünyanın tüm ajanları orda. Suriye’yi nasıl karıştırdılarsa, amaç Türkiye’yi karıştırıp bir Suriye bir Irak gibi ülkelerin haline çevirmek. Bu nedenle HDP ve PKK terör örgütü de Türkiye’nin Suriye gibi olması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bunu hepimiz açık ve net görüyoruz. 7 haziran seçiminde gördüğünüz gibi HDP’ye seçimlerde 80 vekili çıkardı. Seçimde özgür iradesiyle onların tarafından her kes oyunu kullandığı halde, hükümetin ve devletin hiçbir baskısı olmamasına rağmen vekil seçildikten sonra ilk yaptıkları iş HDP’nin eş başkanı ve diğer vekilleri çıktılar ve biri dedi ki sırtımızı PKK’ya PYD’ye dayıyoruz. Diğerleri ise çıkıp dediler ki PKK tükürüğüyle Türkiye’yi boğar. Bir başkası ise bu silahlar koruculara doğru çevrilecek ifadelerinde bulunmuştular’’dedi.

Sözlerine devam eden Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Bu mücadelemizde Hak ve batılın savaşında da HDP’nin eski meclis üyesi, Hüseyin Ekim kardeşimizde bu hak ve batılın savaşında hakkın yanında yer aldığı için kendisine ağabeyine ve yakınlarına hepinizin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum aramıza hoş geldiniz. Hüseyin kardeşimizin partimize ilhakı bizlere güç kazandırmıştır, bizleri mutlu etmiştir. Emeği geçen eski belediye başkanı Mehmet Atilla’ya Ali Keskin beyefendiye ilçe başkanımız Ahmet Güntekin’e meclis üyemiz Eyüp Şengül’e ve isimlerini sayamadığım diğer kahramanlarımıza huzurunuzda teşekkür’’dedi.

Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın ardından söz alarak açıklamalarda bulunan Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Ahmet Güntekin ise’’Bir kaç yıldan beridir, akrabam Hüseyin Ekim ile ayrı olduğumuz için ben çok üzülüyordum. Bugüne kadar ailemiz hiçbir zaman parçalanmadı hep beraber hareket ediyorduk. Her şeyde nasip var bunda da bir hayr vardır. Hüseyin Ekim, benim akrabam BDP’den belediye meclis üyesi oldu. Yinede biliyordum ki gönlü bizdeydi tabiî ki biliyordum ki bu siyasettir. Kendisi içinde hayırlısı olmasını diliyordum. Diğerli arkadaşlar ben bugün mutluyum akrabamla beraber bütün dostlarımla ve belediye başkanım sayın Menderes Atilla’ya ve eski belediye başkanı Mehmet Atilla’ya ve belediye meclis üyelerimizle, gençlerimizle birlikte mutluyuz ülkemiz için Allahtan hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’dedi.

 

Eski BDP’li Meclis Üyesi Ekim, ‘’Yuvama Döndüm Mutluyum Gururluyum’’

Son olarak basın toplantısında söz alan eski BDP Ceylanpınar meclis üyesi Hüseyin Ekim ise, ‘’Değerli arkadaşlar önceleri Ak Parti benim yuvamdı, 2003’ten 2013 kadar Ak Parti meclis üyesiydim. Yuvama döndüğüm için mutluyum gururluyum Belediye Başkanımıza Reisimize ilçe Başkanımıza bütün her kese teşekkür ediyorum’’ifadelerinde bulundu.

Ceylanpınar Belediye Başkanlığında düzenlenen basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Menderes Atilla tarafından vatandaşların huzurunda eski BDP Ceylanpınar meclis üyesi Hüseyin Ekim’e Ak Parti rozeti takıldı.

Hüseyin Ekim’in Ak Parti’ye katılmasıyla Ak Parti’nin meclis üye sayısı 16 olurken HDP’nin meclis üyesi sayısı 9'a düştü.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195