Title of a News Article

CHP Haliliye Teşkilatına kayyum atandı

CHP Haliliye Teşkilatına kayyum atandı
banner206

CHP Şanlıurfa İl Geçici Kurulu tarafından görevden alınarak yerine kayyum heyeti atanan CHP Haliliye eski İlçe Başkanı İ. Halil Alagöz, konuyu mahkemeye taşıdı. Ankara’da devam eden mahkeme bugün sonuçlandı. Davayı Alagöz kazandı ve Haliliye İlçe Başkanlığına kayyum heyeti atandı.

Geçtiğimiz şubat ayında CHP Genel Merkezi tarafından CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir ve yönetimi görevden alınarak yerine Ferhat Karadağ başkanlığındaki kayyum heyeti atandı. Partiyi 45 gün içerisinde seçime götürmesi gereken Karadağ, bu kararı almadı ve ilçe teşkilatlarına da kayyum heyeti atamaya başladı. Bu kapsamda CHP’nin Haliliye İlçe Başkanı İ. Halil Alagöz ve yönetimi de görevden alınarak, yerine Mehtap Rastgeldi başkanlığındaki kayyum heyeti atandı. CHP İl kayyum heyetinin aldığı ve tepkilere yol açan bu karar sonrasında konu mahkemeye taşındı.

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde devam eden dava, bugün sonuçlandı. Davayı CHP Haliliye eski İlçe Başkanı İ. Halil Alagöz ile partililer de takip etti. Mahkeme heyeti, Alagöz lehine kararını verdi ve Mehtap Rastgeldi’nin görevden alınarak yerine kayyum heyeti atanmasını kararlaştırdı. Böylecee CHP Haliliye İlçe Başkanlığına İlyas Kırmızı, Şafak Atmaca, Ahmet Doğan ve Recep Çiftçi kayyum olarak atandı.

Kayyum heyetinin 45 gün içerisinde CHP Haliliye İlçe Başkanlığı için kongre kararı alması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195