Title of a News Article

CHP'li Aydınlık'tan AK Parti'ye ağır sözler!

.

CHP'li Aydınlık'tan AK Parti'ye ağır sözler!
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Aziz Aydınlık, AK Parti’nin Şanlıurfa’da seçim döneminde mahallelere yaptığı yardımlarla milleti kandırarak oy aldığını söyledi.

 

UĞUR BUDAK

1 Kasım seçimlerinin Şanlıurfa’daki etkisi halen devam ediyor. 7 Haziran’da Şanlıurfa’da 12 vekilden 7’sini kazanan AK Parti, 1 Kasım’da oylarını arttırarak bu kez 9 milletvekili çıkarmayı başarmıştı. HDP’de ise 5 olan vekil sayısı 3’e düşmüş ve CHP ile MHP’nin de oyları ciddi bir şekilde azalmış, TBMM’ye milletvekili gönderememişlerdi. CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, seçimde neden başarılı olamadıklarını Urfastar’a açıkladı.

 

“Bu seçimi şeffaf olarak görmüyoruz”

CHP’nin iktidarda olmamasından dolayı Şanlıurfa’da millete söz veremediklerini ve bu nedenle Meclise milletvekili gönderecek oyu alamadıklarını savundu. AK Parti’nin de iktidarda olmanın avantajlarını kullandığını dile getiren Aydınlık, “AK Partililer, gerek ilçelerde gerekse de mahallelerde millete vaatler sundu, herkesin isteklerini yerine getiriyorlar,  iktidarın nimetlerini kullanarak hizmetler yaptılar. Bu nedenle bu seçimde Urfa’da yüksek oyu almayı başardılar. Böyle bir seçimi biz hiçbir zaman şeffaf olarak kabul edemeyiz” dedi.

Aydınlık, Şanlıurfa’da muhalefet olarak AK Parti’nin verdiği vaatleri bildiklerini ve verilen sözlerin yerine getirilip getirilmeyeceğini de yakından takip edeceklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195