Title of a News Article

CHP Urfa kararını verdi

 CHP Urfa kararını verdi
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi, 7 haziran’da yapılacak genel seçimler için Şanlıurfa’da merkez yoklaması kararı aldı.

CHP'nin kurultaydan sonra en yetkili organı olan Parti Meclisi (PM), Genel Başkan KemalKılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerle ilgili önemli kararların alındığı PM'nin kararlarını, CHP Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç açıkladı.

Koç'un verdiği bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi 85 seçim bölgesinin 55'indemilletvekili adaylarını üyelerinin katılımıyla önseçim yöntemiyle belirleme kararı aldı. 45 ilde hakim denetiminde tüm üyelerin katılımı ile 10 ilde örgüt denetiminde tüm üyelerinin katılımı ile aday belirleme yolu tespit edildi. Geri kalan illerde, seçim bölgelerindeki 30 tane, bunlardan 17'si Cumhuriyet Halk Partisi'nin yüzde 10’un altında oy aldığı bölgeler. Onun dışındaki 13 ilde de yine bölge hassasiyetleri bakımından, dengeleri bakımından merkez yoklaması kararı alındı.

CHP'ye adaylık başvuruları ise 17-24 Şubat 2015 tarihleri arasında genel merkezde yapılacak. MYK ihtiyaç halinde bu tarihi biraz esnetebilecek. İstanbul, Ankara, İzmir.İstanbul 1., 2., 3. Bölge, Ankara 1., 2., İzmir 1., 2. Bölge birinci sıra merkez adayları kadın adaylar olacak.

CHP'de önseçim tüm üyelerle hakim denetiminde 29 Mart’ta önseçim yapılacak olan iller şunlar: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara 1, Ankara 2. Ankara 1. bölgede 1-3-5-7,Ankara 2. bölgede 1., 3. sıralar merkez adayı olarak kullanılacak. Antalya 3. sıra merkez adayı olarak kullanılacak. Aydın 1. sıra merkez adayı olarak kullanılacak. Balıkesir, Bartın,Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale. Çanakkale’de tüm üyeler değil delegelerin katılımıyla hakim huzurunda önseçim yapılacak. Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan,Giresun, Isparta, İstanbul 1, İstanbul 2, İstanbul 3, İzmir 1, İzmir 2. İstanbul 1. Bölgede 1-3-5-7 ve 9, İstanbul 2. Bölgede 1-3-5 ve 7, İstanbul 3. Bölgede 1-3-5-7 ve 9 merkez adaylarına ayrılacak. İzmir 1. Bölge 1-3-5, İzmir 2. Bölge 1-3-5 merkez adaylarına ayrılacak.

Tüm üyelerin katılımıyla hakim huzurunda önseçim yapılacak olan iller ise şöyle:Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir,Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak ve Yozgat illeri.

29 Mart’tan daha önceki bir tarihte genel merkezin belirleyeceği bir tarihte örgüt denetiminde tüm üyelerin katılımıyla yapılacak olan eğilim yoklaması yapılacak iller de şunlar: Adana; 2. ve 5. sıralar kontenjan adayı. Adıyaman; 2. sıra kontenjan adayı.Kahramanmaraş; 2. sıra kontenjan adayı. Kayseri; 2. sıra kontenjan adayı. Malatya veMuğla basit aday yoklaması. Muğla’da 2. sıra kontenjan adayı. Mersin; 1. ve 4. sıralar kontenjan adayı. Tekirdağ, Trabzon 1. sıralar kontenjan adayı. Zonguldak 2. sıra kontenjan adayı.

45 seçim bölgesinde hakim huzurunda önseçim, 10 ilde örgüt denetiminde eğilim yoklaması kararı alındı. Merkez yoklaması ise 30 seçim bölgesinde yapılacak. Bu 30 seçim bölgesinin 17 tanesi yüzde 10’un altında oy alınan seçim bölgeleri. 13 tanesi ise yine bölgenin duyarlılıklarına göre Parti Meclisi tarafından merkez yoklaması kapsamına alınan iller.

Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum,Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Mardin, Muş,Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Yalova ve Eskişehir seçim bölgelerinde ise merkez yoklaması kararı alındı.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195