Title of a News Article

CHP ve İYİ Parti'nin arasında fark ankete damga vurdu

CHP ve İYİ Parti'nin arasında fark ankete damga vurdu
banner206

Konda Araştırma tarafından aralık ayı içerisinde yapılan seçim anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 36.6, CHP'nin oy oranı ise yüzde 22.8 olarak belirlendi. İYİ Parti'nin yüzde 19.3'lük kesimin desteğini aldığı araştırmada HDP'nin oy oranı yüzde 10, MHP'nin ise yüzde 7 oldu. Ankete aynı ittifak içerisinde yer alan CHP ve İYİ Parti arasındaki fark damga vurdu.

Partiler seçim çalışmalarına devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Konda Araştırma, aralık ayı içerisinde yaptığı anketi yayınladı.

ZİRVE AK PARTİ'NİN

Araştırmada zirvenin sahibi yüzde 36,6 ile AK Parti oldu. AK Parti'yi yüzde 22,8 oy oranıyla CHP ve yüzde 19,3 ile İYİ Parti takip etti.

HDP DÖRDÜNCÜ SIRADA

HDP yüzde 10 ile dördüncü parti olurken, anket şirketleriyle yıldızı bir türlü barışmayan Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin oy oranı ise yüzde 7 oldu.

ANKETE CHP VE İYİ PARTİ ARASINDAKİ FARK DAMGA VURDU

Ankette en dikkat çeken nokta ise Millet İttifakı'nın kurucuları olan CHP ve İYİ Parti arasındaki fark oldu. Ana muhalefet partisi CHP ile İYİ Parti arasındaki farkın yüzde 3,5'e kadar inmesi dikkat çekti. Haberler.com 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195