Title of a News Article

CHP'den görkemli açılış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa milletvekili adayı Resul Bebe'nin kent merkezindeki seçim bürosu görkemli bir şekilde açıldı. Uçaksavar kavşağında bulunan seçim bürosunun açılış kurdelesi kuran-i kerim tilavetinin ardından yapılan dualarla kesildi.

iktidar partisi olan Ak Parti'nin 12 yıldır Urfa'ya sahip çıkmadığının altını çizen CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Resul Bebe, "Konuşmama Hz.Ömer (R.a.)'in bir sohbetiyle başlamak istiyorum, gelen bir misafirine bal şerbeti ikram ediyor. Misafirine soruyor o arada diyor bu bal şerbetimden ümmetin hepsi içebiliyor mu diyor. Misafiri de ey ümmetin halifesi böyle bir şeyi asla ümmetin hepsi içemiyor diyor. Halifede öyleyse diyor bu bal şerbeti bundan sonra bana haram olsun diyor."

Milletvekili adayı Bebe, "Bakınız bu insanlar bir yüzükle çıktılar 127 Milyar dolarla dünyanın en büyük 8'nci zenginliğini oluşturdular. Çoluk çocuğunun geleceği için kendileri için hepimizin çoluk çocuğunun geleceğini mahvettiler. Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağız diyen genel başkanımız seçim bildirgemizi açıklarken nereden getireceksiniz diyorlar.

Bugün 21 milyon trilyon bu millet alın terini etinden tırnağından keserek sizlere vergi olarak verdiğinde saraylarda yaşarsınız diye vermediler. Urfa'mızın durumuna bakın 9 bin öğretmen açığı var, işsizlik oranı yüzde 35'lere dayanmış, bunlar ortaya çıkıp adaylarını tanıtırlarken diyorlar ki Urfalılar bize sahip çıkacaklardır. Urfalılar 12 yıl boyunca sahip çıktılar size, siz Urfa'ya sahip çıkmadınız. Çeket meselesini gündeme tekrar getirdiniz, çeketinizi sizlere ters giydirip Ankara değil belki başka bir ülkeye sizleri tekrar gönderecekler. 7 Hazirandan sonra inanın bir kaç tane dalkavukçu dolaşabilir, bir kaç tane yağcı dolaşabilir. Milletin kanından faydalanmaya çalışan 3-5 tane dengesiz insan dolaşabilir ama 8 Haziran sabahı inanıyorum ki halkımızı ezemeyecekler.

Bugün bakıyoruz ki en büyük rantçı en büyük inkarcı bunlardır. Değerli arkadaşlarım sizlerde görüyorsunuz 11 milyon emekli var ülkemizde, bu 11 milyon emekli açlık sınırının da altında, geçenlerde televizyon haberlerinde sizlerde görmüşsünüzdür. Bir tane kardeşimiz intihar etmeye çalışıyor, polis arkadaşımız diyor ne olursun hayat her şeye rağmen yaşmaya değer, o da bırakın ölmek istiyorum diyor. Ne için ölmek istiyorsun diye kendisine sorduklarında kendisi de diyor ki ben çocuklarımla manavın önünden geçerken çocuklarımın gözlerini kapatıyorum, ben intihar etmeyeyim de kim intihar etsin.

Bunlar yüzde yüzün gelirini sadece yüzde bire indirdiler. Bizler haklarımızı savunabilmek için sokaklara çıktığımızda bizi terörist ilan ettiler. Ağrı'da kendi saltanatlarını koruyabilmek için her şeyiyle bir tane asker ölüsü istiyorum diyen bulunmaz Bursa kumaşı Efkan Ala'yı burada hepinizin huzurunda lanetliyorum. Demek ki bunların dışında kanla beslenen hiç kimse yok, 7 Haziran'da gereken dersi vereceğinize inanıyorum.

Yine aynı şekilde bu Pazar günü çoluk çocuğunuzun arasında olmanız gerekirken bu güzel değerli zamanınızı bize ayırdığınız için hepinize saygılarımı sunuyorum, teşekkürler çok sağolun var olun." Şeklinde konuştu. Öte yandan seçim bürosu açılışına CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Resul Bebe'nin yanı sıra, yine CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Ali Murat Bucak, Hasan Oğul, CHP İl Başkanı Ömer Karakeçili ve yüzlerce partili katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195