Title of a News Article

CHP’li vekil: Urfalılar hayal kırıklığına uğradı

.

CHP’li vekil: Urfalılar hayal kırıklığına uğradı
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Denetmeni, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Şanlıurfa’da yaptığı konuşmayı anımsatarak, “Başbakanın Şanlıurfa’da yapmış olduğu açıklamalar Urfalılar da büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Urfa halkının birinci gündeminde yer alan hiçbir soruna değinilmemiştir” dedi.

CHP Milletvekili Haluk Pekşen, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfalıların 11 Nisan tarihinde Başbakan’ın Şanlıurfa siyasetini ve Şanlıurfa’da yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nu büyük bir dikkatle takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti;

Başbakanın Şanlıurfa’da yapmış olduğu açıklamalar Urfalılar da büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Urfa halkının birinci gündeminde yer alan hiçbir soruna değinilmemiştir. Urfalının en önemli sorunu olan, günde 15 saatlere kadar varan ve giderek düzenli kamu uygulaması haline gelen elektrik kesintileri ile ilgili tek satır açıklama yer almamıştır. Yine Ortadoğu coğrafyasının ve dünyanın en önemli sulu tarım projesi olan Harran Sulama Projesi hakkında da ciddiye alınabilir tek cümle yer almamıştır. Tarım alanlarının sulanmasının büyük problemlerinin yanı sıra projenin durma noktasına gelmiş olması, sulama maliyetleri ve sulu tarımın sürekli kesinti tehdidiyle ilgili ve ayrıca köylünün sırtına bindirilen Büyükşehir Belediyesi gibi kamusal maliyetlerle oluşan icra takipleri hakkında da tek cümle çözüm önerisine rastlanmamıştır.

Sayın Başbakan’ın Şanlıurfa’ya hızlı tren getireceğiz açıklamaları da tamamen içi boş siyasi vaatten ibarettir. 2016 bütçesi ve planlamasında böyle bir proje ve yatırım planlaması asla söz konusu değildir. Urfa’nın şehir içi ulaşım sorunu, Urfa’daki 700 bin Suriyeli göçmen sorunu ve birçok sorun Sayın Başbakan tarafından göz ardı edilmiştir.

Bir madalya ve yarım saatlik Lafonten masalıyla Urfalıya siyaset yapılmıştır. Urfalı evine dönerken tencerede ne olacağını, sandıkta ne yapacağını iyi bilmektedir. Boş vaatlere karın tok! AKP’nin Urfalıya vereceği hiçbir şeyin olmadığı anlaşılmıştır!”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195