Title of a News Article

Cin, mazbatasını aldı

 Cin, mazbatasını aldı
banner206

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, AK Parti'nin yaptığı itirazın ardından yapılan sayımla da seçimi kazandığı belirlenen BDP'li Belediye Başkanı Emrullah Cin bugün mazbatasını aldı.

Pazar günü yapılan seçimlerde Viranşehir Belediye Başkanlığı'nı BDP adayı Emrullah Cin kazandı. Ancak AK Parti tarafından sonuçlara itiraz edilmesi üzerine yeniden sayım yapılması kararlaştırıldı. Seçim Kurulu'nun aldığı bu karar sonrası binlerce BDP taraftarı adliye önünde beklerken, ilçe merkezinde zaman zaman gerginlikler yaşandı. Polis ile BDP taraftarlarının karşı karşıya geldiği olaylar sırasında AK Parti ilçe başkanlığı molotof kokteyli atılarak yakıldı.

İlçede gerginliğe yol açan olayların ardından dün gece yeniden yapılan sayım sonuçları açıklandı ve BDP'li Emrullah Cin'in 36 bin 116, AK Parti adayının ise 35 bin 584 oy aldığı belirtildi. Böylece başkanlığı resmileşen Emrullah Cin, bugün beraberindekilerle birlikte adliyeye gitti ve mazbatasını aldı. Aynı zamanda Viranşehir'in eski belediye başkanı olan KCK suçundan 4 yılı aşkın süre cezaevinde kalan ve geçen Şubat ayında tahliye olduktan sonra aday gösterildiği seçimleri kazanan Emrullah Cin, "AKP iktidarının bir kez daha doyumsuzluğunu, adaletsizliğini ve seçime müdahalesini gördük. Bu müdahale halkımızın duvarına çarparak geri döndü. Şu an mazbatamızı aldık ve bu zafer halkımızındır" dedi.

Cin, kendisine destek verenlere teşekkür ederken, bundan sonra ilçeye hizmet için çalışacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195