Title of a News Article

Çözüm süreci, bizim için ekmek su kadar önemli

HDP ve Öcalan’ın silah bırakma çağrısından önceki gece konu hakkında açıklamalar yapan Nüsret Urmak, sürecin devamı ve kalıcı barış için 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu kaydetti.

 Çözüm süreci, bizim için ekmek su kadar önemli
banner206

 

Önceki akşam Güneydoğu TV ana haber bültenine konuk olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi Nüsret Urmak, çözüm sürecinin önemine vurgu yaparak, “Çözüm süreci bizim için ekmek su gibidir, mutlaka olması gerekir” dedi.

HDP ve Öcalan’ın silah bırakma çağrısından önceki gece konu hakkında açıklamalar yapan Nüsret Urmak, sürecin devamı ve kalıcı barış için 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan siyasetin içinde bulunduğu için şükrettiğini dile getiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, yeni Türkiye yolunda Şanlıurfa’da da yeni başlangıçlar olması adına aday olduğunu söyledi. Ülkesini, şehrini ve insanlarını sevdiğini, memleketinde huzur ve refah istediğini bu anlamda aday olduğunu dile getiren Urmak, sözlerine şöyle devam etti:

Yanıbaşımızda savaş var. Her gün onlarca insan ölüyor. Arap baharı diye bir şey ortaya atıldı. Benim bildiğim baharda yağmur yağar. Ama bu baharda bombalar yağıyor, çocuklar kadınlar ölüyor ve dünyanın hiçbir yerinden ses çıkmıyor. Oysa ki Fransa’daki bir olayda dünya ayağa kalktı.

Ülkemizde de buna benzer huzursuzluk yapmak istediler, ekonomik kriz çıkarmak istediler, halen de devam ediyorlar. Ancak unuttukları bir şey var. Benim ülkemde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Ahmet Davutoğlu gibi bir Başbakanımız ve ekibi ile AK Parti var. Bizim kimsenin baharına ihtiyacımız yok. Bizim de baharımız var Allah’a şükür. Son iki üç yıldır ana babalar ağlamıyor. Gençlerimiz davul zurna ile askere gidiyor. Bu anlamda çözüm süreci için de herkesin katkısı gerekiyor. Çözüm süreci, bizim için ekmek su gibi mutlaka olması gerekendir.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARILACAKTIR”

7 Haziran’da yapılacak seçimlerin, hem anayasayı değiştirecek hem de çözüm sürecini neticelendirecek başarıyı getirmesini dilediğini, bunun için çalıştıklarını kaydeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, “Bu başarıyı birlik ve beraberlik içersinde başaracağımızı ümit ediyorum” dedi.

 

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı

Jeoloji Yüksek Mühendisi

Nüsret URMAK

 

1975 yılında Şanlıurfa-Hilvan’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa’da okuduktan sonra 1994 yılında

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1999 Yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Belediyede, Belediye Meclisi Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Ulaşım Komisyonu Başkanlığı ile Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yaptı.

2009-2012 AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. AK Parti Siyaset Akademisi koordinatörlüğünü de yürüten Urmak,  2012-2014 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve  AR-GE den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. AK Parti’de İl Seçim Koordinasyon Merkezi’de,  2009 Yerel Seçimleri,  2010 Referandumu,  2011 Genel Seçimleri ile 2014 Yerel Seçimlerinde görevler aldı. 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti Haliliye İlçe Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan Urmak, iş hayatında Toprakkale-İskenderun otoyol inşaatı, Gaziantep-Şanlıurfa çevre yolu inşaatları ile çoksayıda konut yapısı ve mühendislik projeleri üstlendi.

Evli ve üç çocuk babası olan Urmak, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195