Title of a News Article

Davutoğlu ilk kiminle görüşeceğini açıkladı

Davutoğlu ilk kiminle görüşeceğini açıkladı
banner206
Hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı'ndan alan Ahmet Davutoğlu, ilk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla göreşüceğini ve Ramazan Bayramı'na kadar ilk tur görüşmelerini bitireceğini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam eden 3. köprü inşaatını ziyaret etti. Davutoğlu inşaat alanında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu konuşmasında "Pazartesi gününden itibaren Ramazan Bayramı'na kadar hükümet ortaklığı görüşmelerinin, hükümet kurma çalışmalarının ilk turunu yapmayı, bitirmeyi planlıyorum. Dolayısıyla pazartesi, salı ve çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Benim tercihim ilk olarak sn. Kılıçdaroğlu'yla görüşmek. CHP'den sonra sn Bahçeli ve sn Demirtaş'la görüşeceğim" dedi.
İşte Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:
Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa'nın ilgili 116. maddesinin bir gereği olarak Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasını müteakip bendenize yeni hükümeti kurma görevini verdi. Şu andan itibaren de bu görevi ifa etmek üzere çalışmalara başladık. İlk olarak parti genel başkanlarıyla istişareler yapacağız. Bu konuda randevu taleplerimiz kendilerine iletiliyor.Pazartesi gününden itibaren Ramazan Bayramı'na kadar hükümet ortaklığı görüşmelerinin, hükümet kurma çalışmalarının ilk turunu yapmayı, bitirmeyi planlıyorum. Dolayısıyla pazartesi, salı ve çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz söz konusu olacak.Ramazan Bayramı'na müteakip inşallah oluşacak atmosfere göre, oluşacak zemine göre, gerekmesi halinde ve teknik çalışmaları tamamladıktan sonra, ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum.Benim tercihim ilk olarak sn. Kılıçdaroğlu'yla görüşmek. CHP'den sonra sn Bahçeli ve sn Demirtaş'la görüşeceğim.Görüşmelerde koşullardan bahsetmek işi zora sokmaktır. İlk turda bir ön koşul olmaksızın görüşmelere başlamalıyız.İlkesel olarak basın-yayın yasaklarına karşıyım.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195