Title of a News Article

Davutoğlu saldırıları lanetledi...

.

Davutoğlu saldırıları lanetledi...
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor...

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

-  Son günlerde çok yoğun bir terör saldırıyla karşı karşı karşıyayız. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Arkalarındaki odakları, önlerindeki maşaları lanetliyorum. En kararlı mücadeleyi destekleyeceğimizi bir kez daha söylüyorum.

- Ramazan bayramından sonra Suruç’ta 32 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle başlayan ve bu güne kadar süren saldırıları lanetliyorum. Türkiye bu mücadeleyi sürdürecek güce sahiptir.

-  IŞİD, PKK ve DHKP-C eş zamanlı olarak ülkemizi hedef almış ve saldırmıştır. 20 Temmuz’da Suruç’ta IŞİD saldırdı ve 32 vatandaşımız hayatını kaybetti.  Biz IŞİD’le mücadeleyi konuşurken aynı gün PKK harekete geçti ve uzman çavuşumuzu şehit etti. Hemen bir gün sonra polis memurlarımız haince uyurken enselerinden vurularak şehit edildi. Bu katliamın pkk tarafından yapıldığını tespit ettik. İstanbul'da DHKP-C harakete geçti.

-  Barıştan bahseden siyasi görünümlü bazı şahsiyetler bunun hesabını versin. Herhangi bir kınama gördünüz mü. Biz bu milletin kaderini kimseye bırakmadık bırakmayız.

 

“ÜÇ MAŞALI BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

-  Kapsamlı üç maşalı bir saldırıyla karşı karşıyayız. Oturduk kapsamlı değerlendirme yaptık. Operasyonların başlamasından itibaren PKK saldırıları devam etti. Üç sağlık görevlimiz ve ambulans kaçırıldı. Bir polisimiz kaçırıldı.

- Türkiye Cumhuriyeti hedef alınmıştır. Hayat hakkı olmayan bir Türkiye tablosu çizmeye kalktılar.

 

“MADEMKİ TALİMAT ALINAN BİR YER VAR...”

- Barış çağrısında bulunanlar özellikle HDP’liler biz ortak deklarasyonda bulunalım derken neredeydiler. Kandil’den alacakları talimatı bekliyorlardı. Mademki talimat alınan bir yer var, biz talimat alınan yeri cezalandırırız.

- Bu saldırıların 2. hedefi Türkiye’nin kamu düzeni. Kontrol güvenlik güçlerinde değilmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışıldı.

- Şunu bilsinler Allah bize ömür verdiği sürece bu emaneti yaparız. Hakka öyle yürürüz. Tereddüt etmeyiz. Alacağımız tedbirlerden vazgeçemeyiz. Kimse hevese kapılmasın.

 

“TÜRKİYE CEVABI EN İYİ ŞEKİLDE VERECEKTİR”

- Üçüncü hedefi Türkiye’nin uluslararası imajı. Ama gördüler ki Türkiye cevabı en iyi şekilde verecektir.

- IŞİD, Türkiye’ye ve İslam dünyasına en büyük zararı vermektedir. Bizde gerekli önlemleri alırız

- PKK Türkiye’nin kültürel fay hatlarını oynatmaya çalışmaktadır. Biz 78 milyon olarak el ele durmaya kararlıyız

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195