Title of a News Article

Demirbaş, Eyyübiye’nin sorunlarını açıkladı

.

Demirbaş, Eyyübiye’nin sorunlarını açıkladı
banner206

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş, yaklaşık 380 Bin nüfusu bulunan Eyyübiye İlçesinde vatandaşların en çok kendilerine iş talebinde bulunduğunu söyledi.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş oldu. 2014 Yılının Aralık ayında yapılan kongrede AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına seçilen Av. İsmail Demirbaş ile; Siyasete nasıl giriş yaptığını ve Eyyübiye ilçesinin sorunlarını konuştuk. Demirbaş , Eyyübiye İlçesinde en büyük sorunlardan birisinin işsizlik olduğu söyledi. Vatandaşların, kendilerine de en çok iş için geldiğini vurgulayan Demirbaş, işsiz vatandaşları iş sahibi yapabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Demirbaş, ayrıca bitme aşamasına gelen Eyyübiye Devlet Hastanesi’nin de Mayıs ayında açılacağını belirtti.

 

İşte AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj;

Sizi tanıyabilir miyiz?

Şanlıurfa Merkez 1984 doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Sancaktar Mahallesi Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nda gördüm. 2001-2002 Yılında Şanlıurfa Lisesinden mezun oldum. 2003-2008 yılları arasında Kıbrıs'ta Hukuk Fakültesini tamamladım. Ardından 6 aylık avukat stajyerliğim ve 6 aylık da adliye stajyerliğinden sonra askerliğe gittim. Askerliğimi 6 ay yaptım, acemi birliğimi İskenderun'da usta  birliğini de Çanakkale'de yaptım. Askerden geldikten sonra yani 2009 yılında avukatlık mesleğime başladım. Şanlıurfa Barosuna kayıtlı avukatlardanım. Evliyim 3 çocuk babasıyım.

 

Siyasete nasıl giriş yaptınız?

2009 Yılından itibaren AK Parti Gençlik Kollarında görev alarak siyasete başladım. 2009 yılından 2013 yılına kadar bir fiil Gençlik Kollarında Seçim İşleri kısmına baktım. 2014 Yerel seçimlerinde Eyyübiye Belediyesi Meclis üyeliğine seçildim. İmar Komisyon Başkanlığını 1 yıl yürüttüm, bu yılda İmar Komisyonundayım aynı zamanda Gençlik Komisyonunu da idame ettiriyoruz. 2014 Aralık ayı itibariyle de ilçe başkanlığı nasip oldu. Bu noktada arkadaşlarla da istişare yaptık, sağ olsunlar arkadaşlarımız ve genel merkezimiz bizi bu göreve layık gördüler. 2014 Yılının Aralık ayından itibaren de İlçe Başkanlığı görevini sürdürüyorum.

 

Neden AK Parti’yi tercih ettiniz?

Allah’u Teale insana akıl vermiş, bizlerde bu nispette bizim fıtratımıza, meşrebimize, yaşam standartlarına AK Parti’nin de bu noktada hizmetlerini gördük. 2002 yılında her ne kadar yeni 18 yaşını doldurmuş olsak da oy kullanamıyorduk ama AK Parti bize daha yakın olarak görmemiz hasebiyle gerek yaptığı icraatlar gerek ideolojik anlamda tutumu, anlayışı, çizgisi bu noktada bizi AK Parti’ye daha yakın daha olumlu kıldı. Bu nedenle AK Parti’de siyasete başladık.

 

AK Parti İlçe Başkanlığı görevinizde 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri olmak üzere iki seçim atlattınız. AK Parti, 7 Haziran’da tek başına iktidar olabilmesi için çoğunluğu elde edememişti ama erken seçimlerde bu çoğunluğa kavuştu. Bu iki seçimi nasıl kıyaslıyorsunuz?

Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yılı aşkın süre oldu. Zaten göreve geldiğimiz gibi nisan ayında adaylarımız belli oldu, haziran ayına kadar da seçim çalışmalarında aktif olduk.  Haziran seçimlerinde Urfa’da 7 vekil çıkarabildik. Türkiye genelinde ise hükümeti kurma anlamında sıkıntı yaşadık dolayısıyla hükümet kurma çalışmalarında CHP, MHP ve HDP ile koalisyon görüşmeleri de neticesiz kalınca bizler de AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerine odaklandık. AK Parti de, biraz silkelenme, kendine gelme, özüne dönüş anlamında bir hamle yaptı. Böylece Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Şanlıurfa’dan milletvekili oldu ve bu kez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına seçildi. Biz AK Parti Eyyübiye Teşkilatı olarak kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kadememiz, meclis üyelerimiz ve belediye başkanımızla birlikte bir ekip şuuruyla başımızda olan Bakanımız nezdinde vekillerle koordineli bir şekilde seçim çalışması yürüttük. Dolayısıyla hamdolsun merkez ilçelerde yüzde 77,5 gibi bir oy oranı alarak birinci olduk. Allah yüzümüzü ak çıkardı, inşallah AK Parti ile daha da ak günleri göreceğiz.

 

Eyyübiye İlçesinin sorunları nelerdir, vatandaşlar en çok size hangi talepte bulunuyor?

Eyyübiye, nüfus itibariyle 380 Bini bulan bir ilçemizdir. Biz bu bölgede genel itibariyle merkez ilçelerde Karaköprü, biliyorsunuz yapılaşma anlamında en son belediyecilik anlamında gelişen bir ilçe olduğu için yeni bir ilçe ve dolayısıyla sosyal donatısıyla, yapılaşmasıyla, binalarıyla kendini tamamlamış bir ilçemizdir. Haliliye de, bu noktada kısmen de olsa Eyyübiye’ye oranla daha yaşanabilir bir ilçe durumumdadır. Eyyübiye’nin de bu noktada kentsel anlamda sorunları mevcuttur. İkinci planda da madde bağımlıları bulunuyor. Eyyübiye halkı, maddi anlamda da çok sıkıntılı, sosyal yardımlaşmadan Eyyübiye bölgesinde yüzde 60, 70’e yakın nüfus yardım alıyor. Eyyübiye’de ilk yapılması gereken imar düzenlemesidir, kentsel dönüşüm ve kaçak yapıların önlenmesidir. Eğer bu dönemde bunların önüne geçilmezse önümüzdeki dönemde bu çığ gibi büyüyecek ve çözüm noktasında da önümüzdeki dönemlerde daha zor şekliyle hal olacaktır. Ama bu süreçte, bu aşamada baktığımız zaman örnek pilot bölgemiz kendiliğinden dönüşümü olumlu manada tamamlarsa bu şekilde domino taşı gibi diğer bölgelerimize ve diğer mahallelere de sirayet edecektir. Bize yardım konusunda özellikle iş konusunda talepleri oluyor. Bu bölgede işsiz kardeşimiz baya birçok bu nedenle çok sayıda işsiz kardeşimiz bizlere başvuruyor, bizde elimizden geldiğince İŞKUR bünyesinde, Organize Sanayi Bölgesi ve Eyyübiye bölgesinde kendilerine iş bulmaya çalışıyoruz.

 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte zaman zaman sizleri ilçeyi gezerken görüyoruz. Belediye ile birlikte nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?

Şimdi biz hem Belediye meclis üyesi olmak muhasebesiyle hem de ilçe başkanlığı olmam nedeniyle bizler göreve geldiğimiz günden beri Belediye Başkanımızla istişare halindeyiz. Bölgeye nasıl hizmet edebilirizin derdiyle dertleşiyoruz. AK Partili belediye olmanın avantajıyla bizlere gelen sorunları anında belediyedeki arkadaşlarımıza iletiyoruz. Belediyede bizim koordinatörümüz Eyyübiye Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı İlhami Günbeği'dir, sağolsunlar sorunlarla yakından ilgileniyorlar. Sayın Mehmet Ekinci Başkanımız da, bu noktada bizlere desteği hiçbir zaman esirgememiştir. Eyyübiye Belediyesi ile birlikte Eyyübiye İlçemizde 2019'a emin adımlarla ilerliyoruz. Bizlere göstermiş olduğu destekten dolayı Eyyü-biye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür ediyoruz.

 

Eyyübiye İlçesinde, Urfa’nın en büyük hastanesi yapıldı, bu hastane ne zaman hizmete açılacak?

Biz hastaneyi gezdik, gerçekten Urfa’ya büyük bir hizmet, özellikle de Eyyübiye’ye. Mehmet Akif İnan hastanesine baktığımız zaman bu bölgeden hastalarımız daha çok yoğunlukla oraya gidiyor, diğer bölgedeki hastalar genellikle özel hastaneleri tercih ediyor. Suriyelilerin de gelmesiyle birlikte artık Mehmet Akif İnan Hastanesi tedaviden ziyade artık yoğun olması münasebetiyle elverişli imkanlarla hizmet sunamaz hale gelmişken, Sayın Faruk Çelik Bakanımızın desteğiyle geçen seçim döneminde bu hastanenin temeli atıldı, kısmetse mayıs ayında da teslim edilecek, beki 1 veya 2 ay gecikme de olabilir. Bu yaz döneminde hizmete girer diye düşünüyorum.

 

Başkanım özellikle seçim dönemlerinde zaman zaman Eyyübiye İlçesinde milliyetçilik ön plana çıkıyor. Bu neden kaynaklanıyor?

Kürt’üyle, Arap’ıyla tüm ırklarla beraber kardeşçe yaşıyoruz. Şuanda 2 Milyona yakın Suriyeli Türkiye’ye gelmiş durumda. Bizde Elhamdülillah Ensar şuuruyla kucağımızı açtık, biz bunların içerisinde Kürt mü, Yezidi mi, hangi dine sahip olduğunu sorgulamadan ağırlıyoruz. Tabi ki seçim zamanında bazı fitne odakları ‘Bizim ırktan olmayan bizden değildir’ şuuruyla hareket ediyor. Bizde Arap’ın Aceme, acemin Arap’a üstünlüğü yoktur. O tür milliyetçi odakları, Türk milliyetçili olsun, Arap Milliyetçiliği, Kürt milliyetçiliğinin hepsine karşıyız.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Biz burada Arap’ıyla, Kürt’üyle, gelen Suriyeli muhacir kardeşlerimize Ensar şuuruyla Elhamdulah bağrımızı bastık. Hamdolsun bizler de 1 Kasım seçimlerini başarılı bir şekilde atlattık, dolayısıyla milletimiz kendine düşen görevi hakkıyla yerine getirdi. Bundan sonraki yük milletvekillerimizdedir. Milletvekillerimiz, vatandaşın sorunlarını bizzat alıp hem proje hem de hizmet anlamında neler yapabilirizin derdiyle dertlenip Ankara’da bizleri temsil edeceklerdir. Takım Kaptanı Sayın Faruk Çelik ile birlikte Şanlıurfa daha iyi hizmetlere kavuşacaktır. Ayrıca son dönemlerde Doğu’da yeniden olaylar çıkmaya başladı. Biz Doğu’da herkesi sükûnete davet ediyoruz, huzur ve barış içerisinde yaşamayı arzuluyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195