Title of a News Article

Demirtaş için açıldı...

.

Demirtaş için açıldı...
banner206
 Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş için seçim bürosu açıldı.

İlçenin Karacadağ caddesinde bulunan seçim bürosu açılışına, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen, Viranşehir Belediye Eş Başkanları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin, belediye başkan yardımcısı Mehmet Burun, HDP il ve ilçe yöneticileri, DBP İl ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ilk defa halkın bir adayının cumhurbaşkanlığına aday olduğunu bu nedenle herkesin Selahattin Demirtaş’a sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar tekçi, inkârcı ve asimilasyoncu sistemin adaylarının cumhurbaşkanı olduğunu ileri süren Ayhan, ilk defa Selahattin Demirtaş’ın halkı temsil ederek aday olduğunu belirtti. Ayhan: “Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Fakat bugüne kadar halk hiçbir zaman o makamda yer almadı. Bugün üç aday var. Diğer iki aday mevcut statükonun devamının adaylarıdır. Fakat Sayın Demirtaş, ilk defa halkı temsil eden bir aday olarak geliyor. Bizde makam ve koltuklar sadece davamız için vardır. Biz halk için varız ve kendimizi halktan üstün görmüyoruz. Sayın Demirtaş o özellikte bir adaydır. Bu nedenle hepimiz birer Demirtaş gibi çalışmalıyız ve mevcut oylarımızın çok üstüne çıkmalıyız.” Dedi.

Ardından bir konuşma yapan DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen de herkesi Selahattin Demirtaş için çalışmaya davet etti.

Kyn:Viranha

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195