Title of a News Article

Deva Partisi Hilvan Başkanını belirledi

Deva Partisi Hilvan Başkanını belirledi
banner206

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa, Harran ve Akçakale ilçelerinin ardından bu kez Hilvan ilçe kongresini gerçekleştirdi.  

Deva Partisi ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, Şanlıurfa ilinde de ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından, kongre süreci başlatıldı. Harran ve Akçakale ilçelerinin ardından bu kez Hilvan 1. Olağan İlçe Kongresi yapıldı.

Hilvan ilçesinde ilçe başkanı Mehmet Ali Barlas’a ait mekanda gerçekleştirilen Hilvan 1. Olağan İlçe kongresine; Deva Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas, İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, İl Kurucu Heyet Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Harran İlçe Başkanı Mehmet Reşat Özyavuz, Hilvan İlçe Başkanı Mehmet Ali Barlas, Halfeti İlçe Başkanı Hasari Baysöz, Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Tanış, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Sütpak, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Celal Avcı, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet İpar ve parti üyeleri katıldı.

Pandemiden dolayı sosyal mesafeye, davetli sayısına ve maske kullanımına azami derecede dikkat edilen kongre ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongreye özel gönderilen mesajı davetlilere okundu.

Sonrasında ise açış konuşmasını yapan Hilvan İlçe Başkanı Mehmet Ali Barlas, Deva Partisinde olmaktan ve bu önemli göreve getirilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Mezopotamya’nın bereketli toprakları olan Hilvan ilçesinde sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Deva Partisi özlenen siyasi anlayışı ile ülkemizin umudu, ümitsizliğin ümidi ve dertlerin devası olmuştur. Bizler ilçe teşkilatları olarak, il teşkilatları olarak üzerimize düşeni layıkıyla yerine getireceğiz. Bu vesile ile bugün burada gerçekleşecek ilçe kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Diğer ilçe başkanlarının da birer selamlama konuşmaları yapmasının ardından bu kez kürsüye Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz geldi. Başkan Tüysüz ise biz her derde deva olacağız diyerek şunları belirtti: “Görev alacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor, bizlere büyük güç kattıklarını ifade etmek istiyorum. Tüm arkadaşlarımızdan isteğimiz tıpkı Genel Başkanımızın her fırsatta söylediği gibi ‘ötekileştirmeden, herkesi olduğu gibi kabul ederek’ kucaklamalıyız. Değiştirilecek birileri varsa bu biz olmalıyız. Dilimiz barış dili olmalı. Herkesimi kendimize katmaya çalışacağız. Biz rövanş siyaseti yapmayacağız. Tek bir oyun kaybettirdiğini ve tek bir oyun seçim kazandırdığını bilerek çalışmalıyız” dedi.

Son olarak kürsüye Deva Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas geldi. Şanlıurfa’da olmaktan, bu güzel heyecanı yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Elmas şunları belirtti: “24 yaşında 2019 Mart ayında siyasete girmiş bir kardeşiniz olarak ekonomik buhranın, siyasal krizin, sosyal krizin yaşandığı bir dönemde Deva Partisi umudumuzu yenilemiştir. Türkiye’nin bu kutuplaştırıcı siyasetinden bıkmış, korku siyasetinden nefret etmiş bizler için bir umut olan Deva Partisi 90 kurucusu ile 11 Mart 2019 günü kuruldu ve şu an da bir çok ilçede ilçe kongrelerimiz başladı. Şanlıurfa’nın gösterdiği teşkilatçılık örneği Ankara’da bizim çalışmalarımıza ayrı bir umut ve ışık olmuştur. Biz her görüşten, her partiden insan arıyoruz. Sadece iki büyük kriterimiz var; biri liyakat, biri de iyi insan olmak. Unutmayalım ki korku bulaşıcı olduğu kadar cesarette bulaşıcıdır. Damlanın süreklilik hali bilirsiniz ki taşı dahi deler. Biz sizlerle bu hareketi tüm Türkiye’ye yayacağız inşallah” diyerek kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını Deva Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas’ın yaptığı ve 16 delegenin oy kullandığı seçimde 16 geçerli oy sayıldı. Oyların tamamını alan Mehmet Ali Barlas ise resmi olarak Deva Partisi Hilvan İlçe Başkanı seçildi. Kongre sonrası ise parti ilçe binası ziyaret edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2020, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195