Title of a News Article

Devlet Bahçeli'nin listesindeki Urfalı isim...

Devlet Bahçeli'nin listesindeki Urfalı isim...
banner206

Başkent Ankara'da bugün yapılan 13. Olağan Kurultay'da Genel Başkan Devlet Bahçeli güven tazeledi. Oluşan MYK listesinde ise bir Şanlıurfalı var. 

Uzm. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, bugün gerçekleşen olağan kurultayda Merkez Yürütme Kurulu'na giren isimler arasında yer aldı. Ömer Çağlar Yılmaz, geçtiğimiz genel seçimlerden Şanlıurfa'da MHP'den Milletvekili adayı olarak gösterilmişti.

Ankara spor salonunda 1200 delegenin oy kullandığı olağan kurultayda Merkez Yürütme Kurulu Listesi'nde yer Şanlıurfalı Uzm. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz ve diğer üyelerin isimleri ise şöyle;

Ömer Çağlar Yılmaz 1981 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Eğitim hayatı boyunca başarılı olan Ömer Çağlar Yılmaz ortaöğretimini iki farklı lisede tamamladığı biliniyor. Bu okullar Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Başkent Lisesi’dir. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Ömer Çağlar Yılmaz 2006 yılında bu üniversiteden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından TUS olarak bilinen Tıp’ta uzmanlık sınavını kazanıp Fatih Üniversitesi’nde Kardiyoloji bölümünde uzmanlığını tamamladığı biliniyor.

Ömer Çağlar Yılmaz henüz araştırma görevlisi iken gösterdiği akademik başarılar sonucunda Pittsburgh Üniversite tarafından davet mektubu almıştır. Bu davet mektubuna olumlu yanıt vererek Pittsburgh Üniversitende altı ay boyunca Güçlendirilmiş Kontrpulsasyon alanında araştırmacı öğretim üyesi olarak çalıştığı biliniyor. Ayrıca Ömer Çağlar Yılmaz hakkında birçok bilimsel makale yazıp yayınladığı da biliniyor. ABD’den Türkiye’ye döndüğünde Sağlık Bakanlığı tarafınca Meslek Hastalıkları hastanesine atanmıştır. Ankara’nın yerel bir gazetesi olan Keçiören gazetesi tarafından 2012 yılında en başarılı doktor ödülüne layık görülmüştür. 2013 yılında memleketine hizmet etme amacıyla geldiği Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nden çeşitli dernek ve vakıflarda aldığı görevler sebebiyle ayrılıp Ankara’ya geri döndüğü biliniyor.

Tıp alanında gösterdiği başarıların yanında Ömer Çağlar Yılmaz’ın birçok dernek, vakıf, kurum ya da kuruluşta görev aldığı da biliniyor. Bu kurum ya da kuruluşlardan bazıları; Başkent Lisesi Teşkilat Başkanı olarak görev üstlenmiş, Ankara Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmış, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Teşkilat Başkanı olarak görev yapmış ve Abidinpaşa Ülkü Ocağı İkinci Başkanı olarak çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur.

  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195