Title of a News Article

Emin Önen’e flaş görev…

.

Emin Önen’e flaş görev…
banner206

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Emin Önen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlık görevine atandı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olan Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkadir Emin Önen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanlık görevine atandığı öğrenildi.

 

Abdülkadir Emin Önen Kimdir?

A. Emin Önen, 15 Mart 1976'da Ankara'da doğdu. Babasının adı M. Salih, annesinin adı Fatma Dursun'dur.

İş Adamı; İstanbul Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde "2003'ten itibaren Türk Dış Politikasında Asya Algısı" konulu tez çalışması ile tamamladı.

23. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-Filipinler Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Başkan Yardımcılığına seçildi. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Çince bilen Önen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195