Title of a News Article

"Erdoğan % 55 oy alırsa..."

banner206
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala anket şirketleri araştırmalarını yayınlamaya başladı. Bu araştırmalardan biri de GENAR'a ait, Sabah'tan Ali Değirmenci'nin haberine göre; sonuçlar şöyle;
GENAR'ın bu hafta içinde yapıp yayınladığı araştırmada; 10 Ağustos tarihinde Erdoğan % 55 civarında oy ile cumhurbaşkanı seçilebiliyor. Hatta bugün seçim olsa AK Parti % 49 civarında oyunu koruyabiliyor. Bütün bu gelişmeler AK Parti'nin baskın bir seçime gitmesine neden olabilir mi? GENAR Genel Müdür İhsan Aktaş ile hem seçim araştırmasını hem de alınacak oyların siyaseti nasıl etkileyeceğini konuştuk. Aktaş; Erdoğan ilk turda % 55 oyu alıp Çankaya'ya çıkmayı garantileyince baskın bir erken seçim mümkün olabilir diyor.

Kamuoyuyla paylaşılan bir araştırmanız var. Araştırmanın en dikkat çekici kısmı Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanından yüzde 20 oy, Cumhuriyet Halk Partisi tabanında yüzde 7'ye yakın oyun Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına yüzde 55.8'lik destek verdiğini söylüyorsunuz. Bu ilk defa olan bir şey mi? Yok, aslında ilk defa olan bir şey değil. Bu referandum oylamasına çok benziyor. Referandumda Milliyetçi Hareket Partisi'nin yüzde 25'i Cumhuriyet Halk Partisi'nin yüzde 10'u evet'ten yana oy kullanmışlardı. Çünkü o zaman Ak Parti 58'e yakın oy aldı. Referandumda olduğu gibi aslında çok fazla şaşırtıcı bir şey yoktu. Belki şöyle muhalefet partileriyle iktidar arasında sürekli bir çatışma, bir tartışma ortamı olduğu için ama nihayetinde bu genel başkanlar arasında olan gerginlik sokaktaki insanlar arasında yoktur. Herkes bir arada yaşıyor. Ya biri birinin arkadaşı ya biri birinin komşusu veya akrabası, partililer için söylüyorum. Dolayısıyla bu geçişlilik normal bir şeydir. (Sabah)

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195