Title of a News Article

Erdoğan anket yaptırdı

Erdoğan anket yaptırdı
banner206
 Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı için vatandaşın da nabzını yokladı. Erdoğan'a Köşk yolunda halktan yüzde 53.6, partisinden yüzde 89 destek var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimi konusunda teşkilatların yanı sıra vatandaşın da nabzını yokladı. Anket sonuçları Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde birinci turda Çankaya Köşkü'ne çıkacağını gösteriyor.

KOLLARI SIVADI
Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri için kolları sıvadı. Milletvekilleri, belediye başkanları, büyük kongre delegeleri ve il başkanları ile ayrı ayrı toplantılar düzenlendi. Bu toplantılarda formlar dağıtıldı ve kimi Cumhurbaşkanı adayı görmek istiyorlarsa onun ismini yazmaları istendi. Son toplantı da geçen günlerde yapıldı. 

DELEGELER DE "ERDOĞAN" DEDİ
Sabah'ın haberine göre, Büyük kongre delegeleri ile yapılan toplantıya katılanların yaklaşık yüzde 89'ü Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istedi. Milletvekilleri, belediye başkanlarında bu oranın daha da yüksek olduğu belirtildi. Toplantılar, teşkilatın ezici bir çoğunlukla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini ortaya koydu.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA SICAK BAKMAYANLARIN ENDİŞERİ "BOŞLUK"
Teşkilatta, Erdoğan'ın aday olmasına sıcak bakmayanların ise "Erdoğan sonrası partinin sıkıntı yaşayıp eski gücünü kaybetmesi" endişesi taşıdığı bildirildi.

KÖŞK ANKETİ
Ak Parti'nin, anlaşmalı olduğu araştırma şirketleri aracılığı ile belli aralıklarla vatandaşın adaylık konusundaki nabzını tuttuğu da öğrenildi. Nisan ayı sonunda yaptırılan anketlere göre vatandaşların yüzde 53.6'sı Erdoğan'ın aday olmasını istiyor ve aday olması halinde ona oy vereceğini belirtiyor. Bu sonuç Erdoğan'ın ilk turda seçilip Cumhurbaşkanı olacağını gösteriyor. 

İSTİŞARE TAMAMLANDI
İl başkanları ile yapılan toplantıdan sonra Ak Parti'de adaylık için istişare süreci tamamlanmış oldu. Teşkilat ve yapılan anketler Erdoğan'ı işaret ettiği için bundan sonraki aşamada Erdoğan'ın kararı beklenecek. Ak Parti'nin adayının kim olacağının kesinleşmesinin her türlü ihtimalde de haziran ayının ikinci yarısında olacağı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195