Title of a News Article

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler

.

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan teröre tepki mitinginde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenerek "Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Bu işler sazla cazla olmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı'daki teröre tepki mitinginde konuştu. Son günlerde yaşanan terör olaylarını gündeme getiren Erdoğan, HDP ve Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Erdoğan o anlar şu ifadeleri kullandı:

"Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Zorla kongrenizde bayrağımızı astınız zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu işler sazla cazla olmaz."

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bugün burada teröre karşı tek bir ses olarak bir araya gelen İstanbul sizi tüm kalbimle selamlıyorum.

 

"ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN"

Terörle mücadelede görev alan tüm güvenlik güçlerimize ve kamu görevlilerine milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Terör örgütlerinin baskılarına tehditlerine rağmen vatanımızın bütünlüğü için sabır eden tüm kardeşlerime 'Allah sizlerden razı olsun' diyorum. Şu anki birliğiniz beraberliğiniz daim olsun.

Ebedi vatanımızı ve kardeşliğimizi fitne ile bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada veriyoruz. Şu anki birliğiniz beraberliğiniz daim olsun."

 

"BU İŞLER 'SAZ'LA OLMAZ"

İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Bizim ilkemiz bu. Çıkmış birisi ne diyor bayrağa saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı. Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Zorla kongrenizde bayrağımızı astınız zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu işler sazla cazla olmaz.

 

"BAYRAĞA SAHİP ÇIKAN MİLLİDİR"

Bayrağımız… Görüyoruz değil mi? Yolumuz karlı dağlara düştüğünde kızıllığında ısındığımız, çöllere düştüğümüzde gölgesine sığındığımız, doğumumuzdan düğünümüze ve ölümümüze kadar gözümüzün önünden ayırmadığımız bayrağımız, bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, kaçınmayacağız. Sağımıza solumuza bakmadan onun uğrunda can vermeyi cana minnet sayarak her birimiz vazifemize koştuk, koşarız.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Rengini şehitlerimizin kanlarından alan, hilali bağımsızlığımızın sembolü yıldızı şehidimizin ta kendisi olan bayrağımızın anlam olarak dünyada eşi benzeri yoktur. Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa, o yerlidir, millidir, Türkiye'lidir.

 

"BAYRAĞA YAN GÖZLE BAKAN MANKURTTUR"

Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, indirmeye, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur.

Açık söylüyorum bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt'te de onlar vardı. Dün Kılıçarslan'ın Selahaddin Eyyübi'nin karşısında da onlar vardır. Dün Çanakkale'de de Kurtuluş Savaşı'nda da onlar vardı. Zaman değişti, isimler değişti, yöntemler değişti. Ama araç hiçbir zaman değişmedi. Amaç her zaman bize bu coğrafyayı yar etmemek. Birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmak bu kutlu yoldaki mücadelemizi başarısızlığa uğratmaktır.

Hamdolsun gayelerine ulaşamadılar. Bizi yaktıklarını, yıktıklarını sandıkları her dönemde adeta küllerimizden yeniden doğarak emanetçisi olduğumuz o kutlu sancağı hep yükseltmeyi başardık.

Bugün Avrupa'da yaşayan milyonlarca kardeşimiz. Belki mekan olarak uzaktadır ama sonuna kadar millidir. Sonuna kadar yerlidir. Buna karşılık bedenen ülkemizde yaşadığı halde, ruhen gönül coğrafyamızdan kopmuş olan bir kesimin varlığını ibretle görüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195