Title of a News Article

Erdoğan, referandumla ilgili tahminini ilk kez açıkladı

.

Erdoğan, referandumla ilgili tahminini ilk kez açıkladı
banner206
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında ilk defa referandum tahminini açıkladı. Diğer partiler için oranlar da veren Erdoğan "Yüzde 52'nin çok çok üzerinde bir evet bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında, referandumda çıkacak oy oranlarıyla ilgili, elindeki bilgilere de dayanarak ilk kez tahminde bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

 

"EVET OYLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Buralarda rakamları vermek doğru olmaz ama yoğun bir kampanya sürecinin içerisindeyiz. Gerek şahsım gerek başbakan, bakan arkadaşlar, sayın Bahçeli... Tüm imkanlarla çalışmalar devam ediyor. Yaptığımız son anketlerde gördüğümüz durum tespit, evet oylarının her geçen gün önde ve yükselerek devam ettiğidir. Bu yükselen evet oylarının çok daha yükselmesini arzuluyoruz.

 

"YÜZDE 52'NİN ÇOK ÇOK ÜZERİNDE"

Benim milletim yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçti. Şimdi MHP'nin, AK Parti'nin, BBP'nin yaklaşımı ortamı. Saadet Partisi'nin yöneticileri 'hayır' dese de, tabanının yaklaşımı ortada. Benim CHP'ye gönül vermiş olan vatandaşlarım da bence Kandil ile beraber olmayacak. Onların da biz hayır diyemeyiz diyeceklerine inanıyorum, bu yaklaşımı görüyorum. Yani yüzde 52'nin çok çok üzerinde bir evet bekliyoruz.

 

"DOĞUDAN GELEN ARAŞTIRMALAR DA İYİ"

Kürt kökenli vatandaşlarımla hiçbir sıkıntımız yok. Bugün başbakanım Batman'daydı. Beraber Diyarbakır'a da gideceğiz. Araziden gelen araştırmalar da iyi. Biz diyoruz ki bu oran çok daha fazla olsun çünkü Türkiye'nin bir istikrar yakalaması gerekiyor. Çok güçlü bir yönetim anlayışına geçmemiz lazım.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195