Title of a News Article

Erdoğan talimat verdi...

özel haber

Erdoğan talimat verdi...
banner206

 Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Akçakale ilçesinde yaşanan enerji sorunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Şanlıurfa'nın Akçakale , Ceylanpınar, Viranşehir ve Bozova ilçelerinde çiftçilerin yaşadığı enerji sorunu Ankara'da masaya yatırıldı. Şanlıurfa'da Vali İzzetin Küçük, Milletvekili Halil Özcan'ın  dedaş yetkilileri ile yaptığı toplantılarda bir sonuç çıkmaması üzerine, Milletvekili Özcan, Akçakale Belediye Başkanı A.Hakim Ayhan'ında aralarında bulunduğu bir heyetle Ankara'da Bakanlar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiler. Bakanlarla yapılan görüşmelerde de bir sonuç çıkaması üzerine Milletvekili Özcan, Ak Parti Genel Merkezinde geçerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Şanlıurfa'da çiftçilerin Detaş ile yaşadığı sorunun çözülmesi için Başbakan Erdoğan, yetkili Bakanları  talimat verdi.

Dün gece saat 23.00'te başlayan toplantıya, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanı Mehdi Eker, ve Detaş yetkilileri katıldı. Gece yarısı saat 03.00 de sona eren toplantıda Şanlıurfa ve Güneydoğu illerinde yaşanan elektrik sorununa çözüm arandı. Yapılan görüşmeler hakkında Urfastar Gazetesine bir açıklama yapan Milletvekili Dr. Halil Özcan, bölge çiftçisine henüz rahatlatan bir açıklama yapamayacaklarını söyledi. Özcan 'Başta valimiz, sulama birlik başkanları ve temsilcileri, muhtarlar, mağdur olan çiftçi hemşehrilerimiz, Enerji Bakanımız Taner Yıldız, Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Merkez Başkan Yardımcılarımız Salih Kapusuz, Mehmet Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Şanlıurfa milletvekilimiz Faruk Çelik ve Şanlıurfa milletvekillerimizle görüşülerek çözüm yolları aradık,

Ayrıca dün Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da konu AK Parti Genel Merkezinde çiftçilerimizden oluşan 5 kişilik temsilci heyeti tarafından MKYK toplantısı öncesinde görüşülerek arz edildi, Sayın Başbakanımız da elektrik sorununun çözülmesi ve çiftçilerimizin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi adına konunun tarafı bakanlıklara araştırılması talimatını verdi. yetkili Bakanlarımız ve Dedaş yetkilileri çözüm aramaktadırlar,ancak bir taraftan da çiftçimizin mağduriyeti devam etmektedir,kısa sürede bu sorunun çözülmesini arzulamaktayız'dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195