Title of a News Article

Erdoğan: Urfa’ya 70 milyar yatırım yaptık

Erdoğan: Urfa’ya 70 milyar yatırım yaptık
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şanlıurfa'ya toplam 70 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da düzenlenen Toplu Açılış Mitingi’nde konuşuyor. Şanlıurfa’ya yapılan yatırımları tek tek açıklayan Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  

“Şanlıurfa'ya toplam 70 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Nereye Şanlıurfa'ya. Genç nüfusu sebebiyle Şanlıurfa'daki konut ihtiyacı diğer illere göre daha hızlı artmaktadır.

"CEYLANPINAR VE AKÇAKALE'YE DOĞALGAZ ARZINA BUGÜN BAŞLIYORUZ"

İlk İşyerim kapanyasıyla 500 yeni iş yeri yapacağız. Viranşehir ve Haliliye Millet Bahçeleri'nin yapımında sona geldik. Bölünmüş yol uzunluğunu 604 kilometreye çıkardık.

Tüm bunlarla beraber Tarım ve Orman'da son 20 yılda 5 baraj, 4 gölet, 3 içme suyu tesisi, 33 arazi toplulaştırma projesi, 1 hidroelektrik tesisi inşa ettik.

Çiftçilerimize 9,6 milyar liralık zirai gelir artışı sağladık. GAP Projesi'nin eksikliklerini tamamlayana kadar bize durmak yok. 16,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Şanlıurfa'yı sadece ülkemizin değil dünyanın önde gastronomi merkezlerinden bir ihaline getirmek için birçok projeyi hayata geçirdik geçiriyoruz.

Bir araştırma-geliştirme merkezi kurduk. İşverenlerimize 3,5 milyar lira tutarında prim teşviki sağladık. Ceylanpınar ve Akçakale'ye doğalgaz arzına bugün başlıyoruz. Harran ve Halfeti'ye de bu ay içinde doğalgaz vereceğiz.

Mobil uygulamalara yönelik alanlara gençlerimizin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz.

Şehrimizdeki güneş enerjisi sistemlerinin yatırımlarını özel olarak teşvik ediyoruz.

Tarımsal üretime yönelik güneş enerjisi yatırımlara 7,5 milyon liraya kadar çok uygun şartlarda hazine destekli kredi sağlıyoruz. Bu kapsamda 229 milyon liralık kredi kullanıldı. Bu kredilerin şartları ve vadeleri daha da iyileştirilebilir.

"DEVLETİMİZ 15 MİLYAR LİRALIK BİR YÜKÜ ÜZERİNE ALIYOR"

Şanlıurfa'nın da dahil olduğu 6 ilimizdeki tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketimine son 4 yılda 3,3 milyar liranın üzerinde destek verdik. Bununla kalmadık. Elektrikteki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirerek ülke genelinde vatandaşlarımızın 3 milyar daha az fatura ödemesini temin ettik.

Çiftçilerimizin kullandığı elektriği de maliyetinin yaklaşık yarısına abonelerine vermek için devletimiz 15 milyar liralık bir yükü üzerine alıyor.

Şanlıurfa'nın verimine verim katmak için şehrimizde bir yenilenebilir enerji endüstri bölgesi kuruyoruz. Ülkemiz için hayır olmasını diliyorum.

Büyükşehir belediyemiz yaklaşık 1 milyar liraya yakın bütçeyle yatırımlar gerçekleştirdi.

Belediyemiz, parklar, çevre düzenlemeleri ve sosyal tesislerle hizmet kalitesini yükseltti. Pekçok alanda kurduğu fabrikalarla üreticilere destek verdi. 6 geri gönderme merkezini, hizmet binaları gibi pekçok yatırımın açılışını da bugün buradan yapıyoruz.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan yatırımların açılışı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2022, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195