Title of a News Article

Erdoğan ve Pakdemirli'nin sözlerini hatırlattı!

Erdoğan ve Pakdemirli'nin sözlerini hatırlattı!
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Dedaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay’ın basına yansıyan “borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene elektrik vermeyeceğiz, boşuna ekin ekmesin” sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımla Güneydoğu’da tarımın bir şirket yüzünden bitirildiğini dile getiren Aydınlık, “koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şirkete sözünü geçiremiyor mu” diyerek tepkisini dile getirdi.

ERDOĞAN’IN VE PAKDEMİRLİ’NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini ve Bakan Pakdemirli’nin Çanakkale’de kurmuş olduğu cümleleri hatırlatan Aydınlık, “bu ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve Sayın Bakan'ının sözlerine karşılık bir DEDAŞ yöneticisi nasıl olur da ‘borcu olan çiftçi boşuna ekin ekmesin, elektrik vermeyeceğiz’ diyebilir? Daha bir hafta önce Sayın Cumhurbaşkanı ne demişti?

‘Üreticilerimizden ricam tek karış boş arazi bırakmadan tarlalarını ekmeleri…’

Peki, Sayın Pakdemirli 2 Ekim 2021'de ne demişti?

‘...maliyetlerdeki artıştan endişe etmeyin, gönüllerinizi ferah tutun ve tohumu toprakla buluşturun’.

Bırakın çiftçinin tohumu toprakla buluşturmasını, kendisinin toprakla buluşması imkânsız hale getiriliyor” diyerek tepki gösterdi.

BU ZULME SESSİZ KALMAYIN

Güneydoğu’da elektrik borcu olmayan çiftçi bulunmadığını ifade eden Aydınlık, “Bugün DEDAŞ'ın hizmet verdiği 6 ilde hangi çiftçinin elektrik şirketine borcu yok? Elinde parası olsa öder ama yok, ödeyemiyor. Bu da yetmiyor; çiftçinin desteklemesine şirket el koyuyor. Çoğu yerde not kâğıdına bir rakam yazıp ‘bu senin faturan’ diyorlar çiftçiye. Buradan net bir şekilde ifade ediyorum: Güneydoğu'da tarım bir şirket yüzünden bitiyor. Lütfen, çiftçiye yapılan bu zulme sessiz kalmayın” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195