Title of a News Article

Erdoğan,Mahmur Kampını değerlendirdi...

.

Erdoğan,Mahmur Kampını değerlendirdi...
banner206

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  ATV'de katıldığı  yayında önemli açıklamalarda bulundu.İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları:



Bu ülke terörle birlikte yaşayamaz. Terörü minimize etmemiz gerekir. Bunu da 7 bölgemizde yaşayan yurttaşlarımızın birlikteliğiyle halletmemiz gerekir. Hepimiz bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Siyasiler Sivas’a kadar örgütlenmeyi bıraksınlar da 81 vilayette örgütlenmeyi tamamlasınlar. Bir demokrasi mücadelesi veriyorlarsa bunu özellikle tavsiye ediyoruz. Biz 6 maddelik düzenlemeyi de yaptık. Bu ne kadar samimi olduğumuzun göstergesi. Dağdakileri silah bırakmaya, evlerine dönmeye davet ediyoruz. Onların evlerine döndükten sonraki hallerine, sosyal hayata adaptelerine ilişkin bütün tedbirleri aldık, alıyoruz. Böylece bu çözüm sürecinin inşallah cumhurbaşkanlığını kazanmamız halinde seçilmiş hükümet, seçilmiş cumhurbaşkanı birlikte yürüteceğiz.



"HERKES KENDİNİ İFADE ETSİN"



Herkes kendini rahatça ortaya koyabilsin. Demirtaş’ın Zaza olup da çıkıp benim Kürt vatandaşlarımı istismar etmesinin bir anlamı yok. Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün. Bunu başka yerlere çekmeye hiç gerek yok. Buradan bir netice alabilir miyim diye düşünüyorlar ama buradan bir netice çıkmaz. Vatandaşım da benim böyle düşünüyor. Kılıçdaroğlu da kendini rahatça ortaya koyabilsin. Başka endişeler taşıyor olabilir ama kendini rahatça ifade etsin.


"HDP SAMİMİ DEĞİL"




Tek dil ifadesini ben resmi anlamda savunuyorum ama Türkiye’de Kürt anne evladıyla cezaevinde konuşamıyordu. Önünü açan benim. Üniversitelerde bölümler açan biz olacağız, kalkıp da böyle bir yaklaşım ortaya konulması hiç inandırıcı değil. Ama resmi dil anlamında resmi dil Türkçe’dir.  Maalesef HDP filan bu konuda samimi değil. Dün doğudaki bir ilimizde bizim belediye meclis üyesi iki arkadaşımızı tehdit ederek görevlerinden istifa ettirdiler. İlçesini filan söylemeyeceğim. Maalesef örgüt bunu yapıyor. Hakkari’de havalimanı yapıyoruz. Şimdiye kadar çoktan bitirecektik. Müteahhitler bırakıp gidiyor, iş makineleri yakılıyor. Bu anlaşılır gibi değil.



"PROJELERİMİZİ BİTİRECEĞİZ"



Mahmur Kampı’nın dağıldığı söyleniyor. Mahmur Kampı bunlar için çok önemli bir yerdi. Bir sene iki sene bu işler yürür ama sonuna kadar devam etmez.



Biz sıfırdan başlayacak bir cumhurbaşkanı olmayacağız. Eksiklerimiz nelerdir, atılması gereken adımlar nelerdir biliyoruz. Yarım kalan projelerimiz var bunları tamamlayacağız. Tabii ki bunları hükümetimizle oturup konuşarak yürürlüğe sokacağız. Eğitim, sağlık, temel hak ve özgürlükler, ileri demokrasi, ekonomi, tarım konularından taviz veremeyiz. Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Paralel yapıyla mücadeleyle yapıyı o makama geldiğimde durdururum sanan varsa sakın öyle düşünmesinler. Bu can bu tende oldukça ulusal güvenliğimizi böyle tehdit eden bir yapıya izin vermeyeceğiz.



Güçlü bir genel başkan, başbakanlığı elinde bulunduran bir genel başkandır. Haftalık grup toplantılarını televizyon izleyecek biriyle bu iş yürümez. Ben inanıyorum ki olağanüstü kongrede partimin büyük kongre delegeleri bu hassasiyetleri göz ardı etmeyecektir.



Sadece Çankaya’da oturan bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. Koşturan, işadamlarımızla birlikte fellik fellik koşturan bir cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Türkiye’yi biz böyle uçuracağız.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195