Title of a News Article

Faruk Çelik hakkında flaş açıklamalarda bulundu

Faruk Çelik hakkında flaş açıklamalarda bulundu
banner206

Şanlıurfa'da, yaklaşık 7 yıl kadar siyaset yapan tecrübeli isim eski bakan Faruk Çelik'in ismi halen anılmakta ve istenilmekte.

AK Parti, 2011 genel seçimlerinde Faruk Çelik'i Şanlıurfa'da ki aday kadrosunun başına getirmiş ve kadim şehrin Bakan eksikliği problemini ortadan kaldırılmıştı. Seçim öncesi Şanlıurfa'ya gelerek çalışmalarına hızlıca başlayan Faruk Çelik, kısa sürede adından söz ettirmiş ve halkın takdirini kazanmıştı. Uzanmadık ilçe, mahalle, sokak bırakmayan Faruk Çelik, aradan geçen 4-5 yılın ardından halen birçok kesim tarafından istenilmekte ve sevilmektedir. 

Seçim öncesi ve sonrası Şanlıurfa'ya yaptığı pozitif ayrımcalıkla birlikte ilklere imza atan eski Bakan Faruk Çelik'in yeni kabinede olma ihtimali yüksek. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol arkadaşı olan Faruk Çelik'in tekrar kabineye döneceği yönündeki kulislerden gelen bilgiler etki yarattı. 

Konuyla ilgili olarak, o dönem kendisiyle birlikte siyaset yapan, yeri geldiği zaman eleştiren, kimileri tarafından da yanında durarak rahatsızlıklara neden olmasına etki eden isimlerden birisi olan İş adamı Hasan Çay, Faruk Çelik ile ilgili geçmişe dair bazı sayfaların üstünü açarak flaş açıklamalarda bulundu. 

Faruk Çelik'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en samimi ve en dürüst yol arkadaşlarından birisi olduğunu ifade eden Hasan Çay, Çelik'in siyasette ihtiyaç duyulan isimlerden birisi olduğunu bir kez daha sözlerine ekleyerek yineledi. 

Çay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şu sözleri dile getirdi;

"Değerli takipçilerim ve dostlarım karede bulunan eski Bakanlardan Sn;Faruk Çelik Sn;Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ının yol arkadaşlarından iki kişilerden biridir. Daha önce Sn;Cumhurbaşkanımızın onaiyile Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’ya Bakan olarak gönderildi, HİZMET konusunda 10 numaraydı, siyasi centilmenlikleriylede gerçekten çok başarlıydı; O dönemelerde onun eleştirilerim en büyük nedenlerinden Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’da olur olmaz insanlar etrafını sarmışlardı, ve onun adına onlarda bir değil bin çok yanlış işler yapmaktalardı, bir çoğuda gerçekten onun ismini kullanırlardı oysa Bakan beyin hiç haberi bile yoktu o çirkin işlerden, bende sosyal medyadaki Twitter medya aracılığıyla eleştirilerden bulundum ve siyasetten yol yürüdüğüm insanların hoşlarına gidiyordu, bu eleştirilerimden dolayı Bakan bey bir zatı beni aradı, Hasan kardeşim siyasetten ve bir çok konuda senle aynı çizgiden gelmiş insanlarız iki medeni insan gibi konuştuk sonra Bakanlıktan alındıktan sonra, geçmişte siyasette omuz omuza yol yürüdüğüm arkadaşım onun yerine Bakan oldu gerçekten daha çok sevinmiştim, daha sonra arkadaşım olan bakan beyi yanına gidip gelmeye başladım Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA için güzel şeylerin olmasını talep ettik, ama çevresinde bazı menfaat çıkarcılar ikimizin arasını açılmak İçin mücadele ettiler ve başardılar; tabikide başarmalarına benim tazcanlığımda onlara katkı sağladı, canları sağ olsunlar...

Daha sonra Bakanımız Sn Faruk Çelik bey bakanlık koltuğunu devir etikten sonradan Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’ya bir kaç ziyaretleri oldu ve bu ziyaretlerinden dolayı Benim şahsıma değil ŞANLIURFA’yı sevdiği için ve gerçekten benimde Urfa’yı sevdiğimi bildiği için, ŞANLIURFA TÜRKMENLER BİRLİĞİNİ yerinde ziyaret Eti. Çünkü Devlet ancak akılı siyasetçiyle büyür, Faruk Çelik Bey Gerçekten tamda öyle bir insan olduğunu gördüm.

Daha sonra bu ziyaretinden dolayı bir çok önemli Urfa siyasetçileri rahatsız oldular ve rahatsızlıklarını olduklarını bi zat bana bildirdiler, ben gerekeni söyledim, aynı Partiden siyaset yapmaktasınız ve neden bu insanla barıştığımdan rahatsız oldunuz ifade ettim.

Sonra Karaköprü ilçemizde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak istedim ve Allah şahidimdir tek nedenim ŞANLIURFAnın 13 ilçesine HİZMET edip Başkanımız olan Sn;Zeynel Abidin Beyazgüle bir çok konuda yardımcı olmaktı.

Tabikide Akpartide güçlü siyasetçi simalar benim hizmet etmemi engellediler, tek bir nedeni vardı nedenine gelincede benim köşe yazımda Sn;Faruk Çelik Urfa’da olmuş olsaydı Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’yı toparlardı diye neden övmüşüm...

Ama ben Hasan çay kardeşiniz olarak hedeflediğim yola koşarak ilk hedefime ulaştım sizlere yeniden bir şehir GÖBEKLİTEPE’de inşa ettim Allah’a ne kadar şükür etsem azdır..

Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’yı sevenlere her zaman her konuda kapım açık olduğu gibi gönlümde açıktır, yeterki konu Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’nın geleceği olsun, bende şahsı husumetliğimi Şanlıurfalıların ayakların altına alırım ve barışçıl çözüme yönelik çalışırım...

Yeni kabinede Sn;Bakan Faruk Çelik tekrardan yer alma ihtimali yüksektir çünkü Sn; Cumhurbaşkanımız kimin ne olduğunu çok iyi bilmektedir, bu nedenle yanına tekrardan alacaktır...

Ondan dolayı bana düşmanlık yapanlar inşallah hem onunla hem benimle barışırlar.

ŞANLIURFA TÜRKMENLER BİRLİĞİ BAŞKANI

Hasan ÇAY" 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195