Title of a News Article

Faruk Çelik'in adaylığı kesinleşti

-ÖZEL HABER-

Faruk Çelik'in adaylığı kesinleşti
banner206
 Şanlıurfa eski Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa 1. sıra milletvekili adayı oldu.

Şanlıurfa eksi Milletvekili Faruk Çelik’in, 1 Kasım seçimleri için Bursa’dan mı yada Şanlıurfa’dan mı aday olacağı büyük merak konusuydu. Urfastar’ın aldığı bilgiye göre; Çelik Şanlıurfa’dan aday olacak.

2011 Genel seçimlerinde AK Parti’den 1. sıra milletvekili olarak TBMM’ye giden ve partisinin ‘üç dönem’ kuralından dolayı 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan eski Bakan Faruk Çelik, yapılan büyük kongrede ‘üç dönem’ kuralının esnetilmesinden dolayı Bursa’dan yeniden milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunmuştu. Ankara kulislerinden aldığımız bilgiye göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Merkezinin talimatıyla Faruk Çelik 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde Şanlıurfa 1. sıra milletvekili adayı oldu. Davutoğlu ve AK Parti kurmayları, 7 Haziran’da Şanlıurfa’da yaşanan oy kaybını Faruk Çelik ile gidermeyi planlıyor.

Bu arada 2011 yılında da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı ile Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen Eski Bakan Faruk çelik, 4 yıl boyunca Şanlıurfa’da büyük projelerin gerçekleşmesinde büyük rol oynamıştı. Şanlıurfa’da bulunan sivil toplum örgütleri de, yarım kalan hizmetler ve proje aşamasındaki hizmetlerin devamı için AK Parti Genel Merkezinden Çelik’in Şanlıurfa’dan aday olmasını istemişti.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 22:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
YAŞAR OKUTAN
YAŞAR OKUTAN - 9 yıl Önce

Urfam Kazandı, olmasaydı yazık olurdu urfaya

saksan
saksan - 9 yıl Önce

Doğru bir seçim, kendisine ve Urfa' mıza hayırlı olur inşAllah.

Bozovali
Bozovali - 9 yıl Önce

Sn faruk çelik urfa icin bir degerdir agalarin forsu sözu gecmez ..sagol Akp

Halit
Halit - 9 yıl Önce

AKP gene hata yaptı dışardan getirecek millet vekili

SIRADAKİ HABER

banner195