Title of a News Article

Faruk Çelik'ten muhalefete sert sözler...

Faruk Çelik'ten muhalefete sert sözler...
banner206

Şanlıurfa eski Milletvekili eski Bakanlardan Faruk Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerini eleştiren Çelik, "Muhalefet,mevcut sistemin aksayan yönlerini tespit edip, alternatif çözümler sunacağına,siyasi tartışmaları kaotik bir ortama sürüklemeyi tercih etmektedir" dedi.
Sosyal medya hesabından gündeme dair açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, şu ifadelere yer verdi:
1-Uzunca bir zamandır,siyasetin ve  özellikle muhalefetin gündeminde sistem tartışması var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi mi?
Güçlendirilmiş parlementer sistem mi?
Masalar kuruluyor,liderler bir araya geliyor, protokoller yapılıyor, imzalar atılıyor. Halkın beklentisi bu mu?
2-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha 5 yıl önce halkoyuyla kabul edildi. Önce  milletin bu tercihini kabullenmek ve saygı duymak lazım.
Mevcut sistemin aksaklıklarını tartışmak ve çözüm üretmek yerine,en az beş yıl sürecek yeni sistem tartışmaları,zaman israfıdır.
3-Muhalefet,mevcut sistemin aksayan yönlerini tespit edip, alternatif çözümler sunacağına,siyasi tartışmaları kaotik bir ortama sürüklemeyi tercih etmektedir.
Ayrıca protokol ve bildirilerinde ortaya koydukları hangi kural var ki, cumhurbaşkanlığı sisteminde yer almasın.
4- Mevcut sisteme eleştiriler 3 başlıkta toplanıyor; Meclis etkili değil, denetim mekanizmaları zayıf, yetkiler tek merkezde toplanıyor. Bunlar konuşulmayacak şeyler değil. Yeter ki, önerilerinizle birlikte sunun. Rahat olun! Kimse ne denetimden, ne de Meclisten kaçar.
5- Bana göre; seçilme şartının Anayasa’da değil, oranı düşürülerek seçim kanununda olması gerekir. Böylece +1 arayışı ortadan kalkar.
Her iki ittifak daha rahat hareket eder siyasi stres biter.
Milletin meselesi de sistem değişikliği değil,
sivil yeni Anayasa.




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195