Title of a News Article

Gök'ten Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri

Gök'ten Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim Gök, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmasında, AK Parti iktidarları döneminde Şanlıurfa’ya bütçeden 18 Milyar TL yatırım ve desteğin sağlandığını söyledi. Geçen hafta Şanlıurfa’ya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da isim vermeden gönderme yapan Gök, “Seçim yaklaştı mı Urfa’ya gidebilirsiniz?” diye eleştiride bulundu. 

Milletvekili Gök, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde Şanlıurfa'ya bütçeden tam 18 milyar TL yatırım ve desteğin sağlandığını belirterek, “Birileri bugünlerde Şanlıurfa'ya uğrar durumunda oldular. Onlar bilsinler ki, seçim yaklaştı mı Urfa'ya gidebilirsiniz, Urfalı misafirperverdir, sizi kucaklar ve Urfalı müziğiyle, folkloruyla, kültürüyle sizlere o güzel bir geceye yaşatır ama Urfalı biliyor, her hafta sonu biz Urfa'dayız. Şanlıurfa milletvekili arkadaşlarımla beraber, AK PARTİ Grubuyla beraber biz Urfa'dayız” dedi.

18 Milyar TL’nin nereye gittiğini de açıklayan Gök, “Bu 18 milyar TL nereye gitti? Eğitime gitti, sağlığa gitti, aynı zamanda dünyanın sayılı projelerinden olan Suruç Sulama Tüneli'ne gitti. Bakınız, önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz sağlık alanında 800 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanemizi ağustos ayı itibarıyla hizmete koyacağız. Bundan önce ne yapmıştık? 500 yataklı devlet hastanesini devreye koymuştuk. Milletvekilleri olarak, 2011 yılında dört yılda 400 projeyi gerçekleştirmek doğrultusunda bir kitapçık hazırlamıştık. İşte, şu anda, tam 500'e doğru giden bu projeleri, hamdolsun, gerçekleştirdik. Yetti mi? Hayır, yetmedi. Tam yüz yıl devam eden Ceyhanpınar'da tapu sorununu çözdük. Yetti mi? O da yetmedi; yüz yıllık bir sorunu daha beraber çözdük. Bu Meclisteki bütün arkadaşlarımla beraber geçirdik, göçerler sorununu çözdük.   Öte taraftan, bütün ilçelerimizde 1 tane yüzme havuzu, 1 spor kompleksi, 1 kapalı spor salonu, 1 sentetik çim saha, devlet hastaneleri... Tüm alanlarda yatırımlarımız Şanlıurfa'da tüm hızıyla devam ediyor” diye ifade etti.

“Bakınız, 600 yataklı Harran Üniversitesi devlet hastanesinin dışında Araştırma ve Uygulama Hastanesini ağustosta devreye koyuyoruz” diyen Gök, konuşmasında şunları kaydetti;

“1.700 yataklı şehir hastanesinin, inşallah, mart ayında -sizleri buradan davet ediyorum- beraber temelini atacağız ama bilinsin ki gerek Şanlıurfa merkezde ve gerekse ilçelerde son derece önemli gelişmeler kaydediliyor.

Biraz da eğitim konusuna değineyim. 2013 ve 2014 yılları arasında tam 300 okulun temelini attık, eğitim öğretime açılışlarını gerçekleştirdik. 60 tane okulun şu anda temeli atılmak üzere çalışmalar yapılıyor. Nereden geldi? Şanlıurfa merkezde derslik başına 65 olan öğrenci sayısını 40'lara, Şanlıurfa'da ilçelerde derslik başına 65 olan öğrenci sayısını 30'lara çektik. Hamdolsun.

Bunu neyle yaptık? Bunu, AK PARTİ'nin ak kadrolarının o sevdasıyla Şanlıurfa'ya, doğu ve güneydoğuya vermiş olduğu önemin, sevdanın bir gereği olarak gerçekleştirdik ama biz bunları burada ifade ederken "Mutlaka olumsuz bir şey bulmak istiyor musunuz, mutlaka bir kara yakalamak istiyor musunuz?" anlayışıyla hareket ederseniz o ayrı bir husus ama bilinsin ki bizim daha çok yapacaklarımız var.

Biz, Şanlıurfa'da ve Türkiye'nin birçok ilinde iddialı bir şekilde siyasetimizi gerçekleştiriyoruz. Siyasetimizin adı, hizmet üretme siyasetidir. Siyasetimizin adı, millete tepede bakma, milleti hor görme siyaseti değildir, "Milletle beraber, halkla beraber, halk için" anlayışından hareket ettiğimiz için Rabbim bizlere mahcubiyet vermesin diyorum.

Değerli milletvekilleri, elbette ki, dört dörtlük müyüz, her şeyi bitirdik mi? Hayır, böyle bir iddiada olmadığımızın mutlaka ama mutlaka bilinmesini istiyorum. Yani her şey dört dörtlükmüş gibi bir tablonun içerisinde olmadığımı ifade etmek isterim. Zaten "Her şey bitti." derseniz orada o zaman hayat bitmiştir, sizin siyaset yapma gereğiniz ortadan kalkmıştır. Biz de diyoruz ki, Türkiye'ye ve ülkemize, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'suna ve özellikle de ilim olan Şanlıurfa'ya âdeta yirmi yılda yapılacakları özellikle son dört yılda gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bu manada emeği geçen siz değerli milletvekili arkadaşlarıma, Parlamentoya, Hükûmetimize, Sayın Bakanımıza, bakanlarımıza -elbette ki, büyük sevdası olan Şanlıurfa'ya- o dönem Başbakanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ilim adına yürekten teşekkür ediyorum.”

    

 

 

 

 

            

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 15:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 9 yıl Önce

yolunuz ve bahtınız açık olsun. akademik kimliğiniz ve mütevaziliğinizle hep var olun. urfanın sizin gibilere ihtiyacı var.

SIRADAKİ HABER

banner195