Title of a News Article

Gül, Urfa'da çok sert konuştu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, hem Esed’e hem de IŞİD’e karşı olduklarını söyledi.

UĞUR BUDAK 
AK Parti İl Danışma Toplantısı GAP-TEM Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Şanlıurfa Milletvekilleri M. Emin Önen, Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Siverek Belediye Başkanı Resul Korkmaz, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Şanlıurfa İl Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, AK Parti İl Başkanı  Yusuf Eğilmez,  ilçe teşkilat başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, burada yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan iç çatışmalara değindi.

Konuşmasına dün Hakkari’de PKK tarafından şehit edilen 3 asker olayına vurgu yaparak başlayan Gül, “Milletimizin başı sağolsun, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum Bütün bu haince, kalleşçe, maskeyle yapılan bu saldırılar, Türkiye’deki birlik ve beraberliğin sağlanması, tesis edilmesi, sürdürülmesi yönündeki çabalara atılmak istenen kurşundur, yaılmak istenen bir sabotajdır” dedi.

Gül, Suriye’deki iç çatışmalara da dikkat çekerek, “Suriye’de zalim Esed var, Esed’in zulmü var, Esed’in zulmüne karşı bütün dünyayı duyarlı olarak kavramaya Türkiye davet ediyor. IŞİD meselesinin çıkışını Türkiye çok önceden uyarmıştı. Batı’yı, Amerika’yı tüm Dünyayı  uyarmıştır. Esed’in zulmüne sessiz kaldıkları için Suriyelilerin kendi milli direnişi olan Özgür Suriye Ordusu’na kapıları kapatarak, orada Esed rejimine yardımcı oldukları için bu gii radikal unsurların çıkacağı Türkiye tarafından tüm Dünyaya uyarılmıştı. Bugün gelinen noktada IŞİD belasının da müsebbibi Esed rejimidir. Tek sorumlusu Esed rejimidir ve onlara destek verenlerdir. Bugün Türkiye’nin buradaki yaklaşımı Esed rejiminin de, IŞİD’in de zulmüne karşı çıkmaktır. Biz hem Esed’e hem IŞİD’e karşıyız” diye ifade etti.

 

“Kılıçdaroğlu aklını başına alsın”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Lideri Selahattin Demirtaş’a sert cümlelerle yüklendi.

Kılıçdaroğu’nun IŞİD’e karşı çıktığını anımsatan Gül, “Peki 300 Bin kişiyi öldüren Esed rejimine neden karşı çıkmıyorsun? Onlar da can taşımıyorlar mı, neden Esed’e karşı çıkmıyorsun? Zaten Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’e ana muhalefet değil de Esed rejiminin, Esed’in sağ kolu gibi maalesef siyasi açıklamalar yapıyor, sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu aklını başına alarak Türkiye’nin menfaatlerine, Türkiye’nin milli menfaatlerini mutlaka dikkate alacak tavır ve davranış içerisine girmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

TBMM’de kabul edilen Suriye-Irak tezkeresine CHP ile HDP’nin karşı çıktığını da belirten Gül, “Kobani olayları olunca dışarıya asker gönderelim, tezkere çıkaralım dendi. Ama bu tezkere çıktı siz bu tezkereye hayır dediniz. Bu tezkereye hayır diyenler sizlersiniz” dedi.

Gül, konuşmasının son cümlelerinde ise şöyle konuştu;

“Kobani bahanesiyle 6 Ekim tarihinden itibaren bayramı zehir etmeye kalkışan bütün Türkiye’yi özellikle bu bölgede huzuru bozmak için sokağa, şiddete davet ettiler.

Bunu yapan maalesef HDP Genel Başkanı, sokağa milleti davet ederek, şiddete davet ederek, vandalizme davet ederek yaptığı açıklamalar da çok sorumsuzca açıklamalardır ve bütün bu yaşanan hadiselerden sorumluk payı kendilerine aittir.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 
Bu arada programda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar da, gündeme ilişkin bir konuşma yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195