Title of a News Article

Gülen Cemaatinden kopmalar başladı...

Gülen Cemaatinden kopmalar başladı...
banner206
 AK Parti'den oy koparmak için kapı kapı dolaşan paralel yapıya bağlı 'ablalar'a karşı, yapının gerçek yüzünü görüp ayrılan 12 kişilik bir grup mücadele ediyor. Grup, insanlara Gülen grubunun içyüzünü anlatıyor.

AK Parti'den oy çalabilmek için saha çalışması yapan paralel yapı ablaları, karşılarında yapıdan kopan eski ağabeyleri buldu. İçlerinde bir "Mütevelli heyeti başkanı" ile iki ağabey bulunan 12 kişi, paralel yapıyla ilgili gerçekleri anlatmak için çalışma başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Şubat'ta "Olur ya, paralel yapı sizlerin de kapınızı gelip çalabilir. Bazı ablalar gelebilir" dediği o ablalar sahaya indi. En son geçen hafta bazı işyerlerine gidilip; Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009'da ölümüyle ilgili bazı kayıtların servis edileceği söylendi. Ancak o ablalar karşılarında yapıdan kopan ağabeyleri buldu. Ağabeyler, "Seçim sürecinde 100'er kişiyi AK Parti'ye oy vermekten vazgeçireceksiniz. 'Vazgeçirilenler' listeleri hazırlanacak" hedefiyle hareket eden ablaların dolaştığı adreslerde çalışıyor.

'SİYASET KONUŞULMAZDI'

Grup, İstanbul'da Halkalı, Sefaköy, Küçükçekmece ve Bağcılar'da kapı kapı dolaşıp "Yıllarca yukarılarda olanları görememişiz. Cemaatin amacından saptığını çok geç fark ettik. AK Parti'ye karşı başlatılan linç kampanyası ile ülkemizin üzerinde oynanan oyunları kabul edemiyoruz" mesajı veriyor. Cemaat ile ilişkilerine nokta koyan eski Mütevelli Heyeti Başkanı L.K. "Cemaatin uluslararası bir güç olma çabasının ülkemiz için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu her birey görmeli" diyerek şunları söyledi: "Bugüne dek 4'ü akrabamız olmak üzere 11 öğrencinin dershane ve kolejlerden kaydını sildirdim. Sohbet evlerinde ve ikna için gittikleri adreslerde insanlara, 'Sosyal medyada aktif güç olma' derslerini verdiklerini duyduk. Bilgisayar dahi kullanmayan insanlar adına internet üzerinden sayfalar açarak özel eğitim veriyorlar. İnternet üzerinde kötüleme ve karalama kampanyası yürütüyorlar. O sohbetlerde eskiden siyaset konuşulmazdı. Şimdi ise siyasetten başka konu açılmıyor."

'DÖNEN DOLAPLARI ANLATACAĞIZ'

Grup, cemaate yönelik ikna çalışmalarını yerel seçimlerden sonra da sürdürecek. Gülen grubuna karşı çalışan grup üyeleri özetle şöyle diyor: "Kirli oyunları geç de olsa gördük. AK Parti aleyhine 6'şar sayfalık kitapçık hazırlandı. Oyumuzu, AK Parti'den yana kullanacağız. Biz uyandık; çevremizi, yakınlarımızı, uyandırmak için faaliyetlerde bulunacağız. Dönen dolapları usanmadan tek tek anlatacağız. Bizleri paralel yapı bünyesine geri döndürmek adına, yaptıkları çalışmalarda bazı tehditler de aldık. Fakat bu yoldan dönüş yok. Paralel yapının kendi bünyesinde 'vazgeçirilenler' listeleri olacaksa bizim çalışmalarımızda da o listenin bir benzerinden olacaktır.

star.com.tr

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 09:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
önder vurgun
önder vurgun - 9 yıl Önce

yaradan yardımcınız olsun

SIRADAKİ HABER

banner195